Resultaten oproep inrichting speeltuinen ’s-Gravendeel, Puttershoek en Maasdam

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Ter illustratie

speeltoestellenBINNENMAAS – Eind februari heeft gemeente Binnenmaas kinderen en omwonenden gevraagd mee te beslissen over de nieuwe inrichting van drie speeltuinen. Het betrof de bestaande speeltuinen aan de Roodborst in Maasdam en de Magnoliastraat in Puttershoek en de – in samenwerking met HW Wonen – nieuw te realiseren speeltuin aan de Bevershoekstraat in ’s-Gravendeel.

Puttershoek en ‘s-Gravendeel

Voor de speeltuinen in Puttershoek en ’s-Gravendeel kwamen meer dan twintig voorstellen binnen. Na inventarisatie van de wensen vindt hiervoor een aanbesteding plaats waarbij verschillende leveranciers ontwerpen in mogen dienen. Op woensdag 11 mei kunnen inwoners tijdens een inloopmiddag op het gemeentehuis stemmen op hun favoriete ontwerp. Ook is het dan mogelijk om via www.binnenmaas.nl digitaal een stem uit te brengen.

Maasdam

Voor de speeltuin aan de Roodborst zijn slechts twee reacties ontvangen, waarin werd aangegeven dat er nauwelijks gebruik wordt gemaakt van de speeltuin. Er wonen veelal oudere mensen rondom de speeltuin en weinig gezinnen met kinderen. Het aantal reacties en de inhoud daarvan lijken aan te geven dat de speeltuin niet heel actief benut wordt en wellicht niet meer in een behoefte voorziet. In de directe omgeving ligt ook het schoolplein van openbare basisschool De Pijler, waar een gevarieerd aanbod aan speeltoestellen staat.

Gemeente Binnenmaas vindt het belangrijk naar haar bewoners te luisteren en het beschikbare budget op een zinvolle wijze te besteden. Daarom overwegen wij de speeltuin aan de Roodborst op te heffen. Het is geen optie de huidige toestellen te behouden, omdat zij het einde van hun levensduur hebben bereikt. Wanneer besloten wordt tot opheffing, zullen de speeltoestellen worden verwijderd. Inwoners van Maasdam krijgen enkele weken de tijd om hierop te reageren. Hierna wordt definitief besloten of de toestellen alsnog worden vernieuwd of dat de speellocatie wordt opgeheven. In het laatste geval wordt het gereserveerde budget ingezet voor andere speeltoestellen in Maasdam. Worden de speeltoestellen wel vervangen, dan starten we daarvoor later dit jaar een nieuw traject. Dit betekent dat er tijdens de inloopbijeenkomst op 11 mei niet gestemd kan worden op ontwerpen voor de Roodborst.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.