Nieuw telefoonnummer voor alle gemeenten in de Hoeksche Waard

0
3600

phoneHOEKSCHE WAARD – De vijf gemeenten in de Hoeksche Waard zijn vanaf 11 april allemaal via een nieuw telefoonnummer te bereiken. Voor telefonisch contact met de gemeente bellen inwoners en organisaties voortaan het nieuwe telefoonnummer. Voor Binnenmaas en Strijen is dat 14 078 en voor Cromstrijen, Korendijk en Oud-Beijerland is dat 14 0186.

Gemak!
Het nieuwe nummer sluit aan bij een landelijk project van de overheid om de bereikbaarheid

voor inwoners, ondernemers en instellingen te verbeteren. Het is de bedoeling dat alle overheidsinstanties in Nederland in de toekomst een telefoonnummer hebben dat op dezelfde manier is opgebouwd: 14 gevolgd door het netnummer. De nieuwe nummers vervangen de ‘huidige’ telefoonnummers van de vijf gemeenten. Deze oude nummers blijven tot het einde van het jaar in gebruik.

Spraakcomputer

De nummers 14 078 en 14 0186 maken gebruik van een spraakcomputer. Een computerstem vraagt de beller om de naam in te spreken van de gemeente die iemand wil bereiken. Vervolgens zet een computer het telefoontje op basis van spraakherkenning door naar de gewenste gemeente.

Lokaal tarief

De kosten veranderen niet. Voor het bellen met het nieuwe telefoonnummer wordt het lokale tarief in rekening gebracht. Gebruikers van een mobiele telefoon betalen daarnaast ook de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon.

Omschakeling
Op de dag van omschakeling zijn gemeenten tussen 12.00 en 15.00 uur niet bereikbaar op de oude, huidige telefoonnummers. De gemeenten zijn dan uiteraard wel bereikbaar via de nieuwe telefoonnummers. Hieronder vindt u een overzicht van de data van omschakeling per gemeente. Gemeente Korendijk heeft geen omschakelmoment. Zij is in februari al omgeschakeld en was proefgemeente.

GemeenteDag van omschakeling
Strijenmaandag 11 april
Oud-Beijerlanddinsdag 12 april
Cromstrijenwoensdag 13 april
Binnenmaasdinsdag 19 april

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.