2 lintjes in Korendijk

0
893

KORENDIJK – Burgemeester Stoop mocht ter gelegenheid van  de Algemene Gelegenheid bij twee inwoners van Korendijk een Koninklijke Onderscheiding opspelden.Het gemeentebestuur van Korendijk feliciteert beide heren met hun onderscheiding.

De heer J. Vreeman uit Zuid-Beijerland

20160426ko_vreeman

De heer Vreeman werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hij ontving de onderscheiding onder andere voor zijn langdurige activiteiten voor Tafeltennisvereniging Tavenu te Numansdorp en Voetbalvereniging ZBVH te Zuid-Beijerland alsook voor zijn verdiensten als scriba en ouderling van de Eendrachtskerk te Zuid-Beijerland. Burgemeester Stoop reikte de onderscheiding bij de heer Vreeman thuis uit.

De heer mr. P.A. de Lange uit Piershil

20160426ko_de_lange

De heer De Lange werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Hij ontving de onderscheiding onder andere in verband met zijn langdurige inspanningen voor de samenleving met name op het terrein van het kerkelijk leven. De heer De Lange was onder andere voorzitter van het College van kerkvoogden van de Hervormde gemeente in Mijnsheerenland, Kerkvoogd en lid van de Generale Synode van de voormalige NH Kerk, thans de Protestantse Kerk in Nederland, Medeoprichter en voorzitter van het hoofdbestuur van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de Protestantse Kerk in Nederland.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.