Het regent lintjes in Cromstrijen!

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

CROMSTRIJEN – Op dinsdag 26 april om 10.00 uur ontvingen drie inwoners van de gemeente Cromstrijen een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Jan Luteijn reikte de onderscheiding uit aan mevrouw P.J. Heyt-de Groot, de heer C.T. Mourik en de heer P.B. van der Velden. De drie gedecoreerden leveren allen een bijzondere bijdrage aan de samenleving. 

13054971_1287370871292678_235179690659898351_o

–       Mevrouw P.J.  (Nel) Heyt-de Groot, uit Klaaswaal (81 jaar)
Mevrouw Heyt-de Groot ontvangt de onderscheiding voor haar jarenlange inzet als vrijwilliger bij de Oranjevereniging Klaaswaal en Stichting Buurtwerk Klaaswaal. Ook is zij van grote betekenis geweest bij de Protestante Gemeente Nieuwland. Zij was jarenlang lid van het afdelingsbestuur van het CDA en is nog steeds bestuurslid en vrijwilliger bij het Nederlands Rode Kruis en actief lid en bestuurslid van de PCOB. Daarnaast collecteerde zij 28 jaar voor KWF Kankerbestrijding. Burgemeester Jan Luteijn heeft een vrouw voor ogen die veel kan, die veel deed en die veel voor mensen heeft betekend. “Fijn als mensen de gezondheid en de kracht hebben om zo intensief vrijwilligerswerk in de gemeenschap te mogen doen. Dit viel ook anderen op, vandaar dat zij haar hebben voorgedragen”, aldus de burgemeester.

–       De heer C.T. (Chris) Mourik, uit Numansdorp (78 jaar)
De heer Mourik ontvangt de onderscheiding voor zijn inzet als vrijwilliger bij voetbalvereniging VV Nieuw Lekkerland en jarenlang bij theatergezelschap Startjumping in Numansdorp. Hier was hij penningmeester, verzorgde de centrale inkoop van onder andere kleding en was verantwoordelijk voor de verzorging van de oefenruimte. Ook trad hij vaak op als Sinterklaas bij diverse intochten bij scholen en instanties in de regio. Hij vervulde de rol van penningmeester en bestuurslid bij Honk- en Softbalvereniging Blue Stars in Numansdorp en is hier nu nog vrijwilliger. Ook was hij mede-initiatiefnemer voor de aanleg van twee Jeu de Boules banen. Tijdens de twee speelmiddagen in de week treedt hij op als gastheer. Daarnaast is hij vrijwilliger bij zorginstelling Alerimus waar hij bij toerbeurt actief is als chauffeur van de (rolstoel)bus. “Van hem wordt gezegd dat hij accuraat werkt, een groot verantwoordelijkheidsgevoel kent, vriendelijk en hulpvaardig is en vooral enthousiast”, aldus burgemeester Jan Luteijn. “Ik zeg toch niets teveel dat we trots zijn op dergelijke mensen. Zaken voor elkaar krijgen en daarbij jarenlang een zeer actieve rol vervullen in de lokale gemeenschap.”

–       De heer P.B. (Peter) van der Velden, uit Numansdorp (55 jaar)
De heer van der Velden ontvangt de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet bij de vrijwillige brandweer Numansdorp als chauffeur en onderhoudsmedewerker. Na 35 jaar nam hij als hoofdbrandmeester op 15 april afscheid van de vrijwillige brandweer. “Als burgemeester ben ik trots op brandweermensen”, aldus burgemeester Jan Luteijn. “Een verantwoordelijke taak met risico’s, maar ook dankbaar werk als mensen gered kunnen worden. En als er dan na 35 jaar passie voor het brandweervak van een man als Peter afscheid moet worden genomen, is dat een bijzondere mijlpaal. Grote waardering hebben we voor je jarenlange inzet, groot respect voor de wijze waarop jij brandweerman hebt willen zijn.” 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.