Cavent eert Marian Tolenaars met eigen fonds.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Afbeelding2HOEKSCHE WAARD – Het is inmiddels traditie geworden dat de cliënten van Cavent en ZVV De Dissidenten ieder half jaar een avond tegen elkaar voetballen. Afgelopen vrijdag kreeg die avond een bijzonder slot met een forse donatie van De Dissidenten en de instelling van het Marian Tolenaarsfonds.

De Dissidenten is al jaren dé sportvereniging in de Hoeksche Waard die geld inzamelt voor goede doelen. Van hospice tot stichting Zomerkind, ze zijn allemaal al eens ondersteund door De Dissidenten. Al flink wat keren zijn de cliënten van Cavent ondersteund vanuit De Dissidenten. Daarbij was Marian Tolenaars, vrouw van voorzitter Jan Tolenaars, de drijvende kracht. Tot twee maanden geleden toen ze na een kort ziekbed overleed.

Afbeelding1Eén van de laatste daden van Marian Tolenaars was dat ze een flink bedrag heeft gereserveerd voor een donatie aan Cavent en voor een ander goed doel in de Hoeksche Waard. Afgelopen vrijdag kreeg de avond een extra emotionele lading toen Jan Tolenaars €750,- overhandigde aan Jan Windey, directeur van Cavent.

Het bedrag komt ten goede aan het sportfonds van Cavent. Uit dit fonds worden sportactiviteiten voor cliënten mogelijk gemaakt maar ook cliënten die niet zelf het lidmaatschap van een vereniging kunnen betalen worden uit dit fonds ondersteund. Om de jarenlange band tussen De Dissidenten en Cavent tot uitdrukking te brengen én om de waarde van Marian Tolenaars tot uitdrukking te brengen zal dit fonds voortaan haar naam dragen, zo liet Jan Windey weten.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.