SSS start de competitie met een overwinning op ZBC’97

Foto John van Zetten

Zwijndrecht – Na 3 gewonnen bekerwedstrijden begint op deze grijze en druilerige zaterdag de competitie met een uitwedstrijd in Zwijndrecht tegen ZBC ’97.

In de seizoenen 2014’15 en 2015’16 troffen beide ploegen elkaar ook in de competitie. Van toen 4 gespeelde ontmoetingen wist SSS slechts 1 maal te winnen.

Door vele blessures, zieken en een schorsing was het een flinke puzzel voor trainer Henk Dirven om een opstelling te maken. Op de bank zien we naast Jaimy Hamerslag ook Stan de Bruin, Nino Heinze (2e) en Mischa Vos (O23-1).

Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op een nat en glad grasveld, dat zorgde voor veel glijpartijen en doorschietende ballen.

SSS begint sterk en krijgt direct ook wat kansen,  maar vooralsnog is de keeper van ZBC’97 een sta in de weg of krijgt hulp van zijn verdedigers door tot 2 maal toe de bal van de lijn te halen. In die fase had SSS een strafschop moeten krijgen toen Dennis den Haan zijn actie bruut en onreglementair werd verstoord binnen de 16 meter.  De scheidsrechter oordeelde helaas anders, waardoor SSS op zoek moest blijven gaan naar de eerste goal.

ZBC ’97 kom er af een toe snel en gevaarlijk uit maar de voorzetten zijn, mede door het natte veld, te hard.

Tegen het half uur krijgt SSS een vrije trap op een meter of 25 van het doel. Die afstand lijkt redelijk ver voor een schot direct op doel. Dennis den Haan probeert het toch en dan blijkt dat een nat veld en een glibberige bal moeite voor een keeper kan opleveren. De houdbare vrije trap wordt tot een goal gepromoveerd en leidde tot een verdiende 0-1 voorsprong voor SSS.

Even later is het een mooie aanval van SSS die eindigt bij Dennis den Haan maar zijn schot spat uiteen op de paal. In de 39e minuut wordt keeper Cas Abbas gered door de lat en zo gaan we rusten met een 0-1 voorsprong.

De eerste kans in de tweede helft is voor ZBC ’97 maar ook nu redt de lat SSS voor de gelijkmaker. Dit speelde zich af in minuut 50.

Aan de andere kant verdient SSS een cornerbal. Deze wordt door Feni Bileti op het hoofd van Roy van Raam gelegd en hij kopt de 0-2 binnen. De weer in grote getale meegereisde Klaaswaal aanhang, die vanaf de tribune mooi het spel konden aanschouwen, waren er nog niet gerust op. Immers een tegengoal zou voor veel onrust zorgen in de slotfase van deze wedstrijd.

Zo’n 5 minuten voor tijd zien we het debuut in SSS 1 van Mischa Vos (O23-1) en ook Nino Heinze (2e) krijgt nog een paar minuten, waar eerder Stan de Bruin en Jaimy Hamerslag al invielen.

Direct na deze invalbeurten zorgt Nick Rorijs voor de 0-3 doordat hij voorzet van Geir Sizoo feilloos intikte, nadat Sizoo op volle snelheid een de rechterzijde doorbrak op een voor hem karakteristieke wijze.

In blessuretijd krijgt ZBC ’97 nog een strafschop door een handsbal van SSS in de 16 meter. Zo wordt de eindstand bepaald op 1-3. Mede door een sterk optreden van het centrale trio Niels Huizer, Stefan Bervoets en Roy van Raam kon ZBC’97 geen vuist maken om het SSS echt moeilijk te maken.

Volgende week zaterdag een thuiswedstrijd tegen het voor SSS onbekende Internos uit Etten-Leur. Die ploeg speelde met 0-0 gelijk tegen titelkandidaat IFC.