NSVV weer terug in de 2e klasse

5 Min Read

DSC_8481NUMANSDORP – Na het promotie debacle van vorig jaar was alles wat met een blijde verwachting te maken had verboden de afgelopen week bij NSVV. Vanuit de technische staf werd rust gepredikt en gefocust de lijn doortrekken die na de winterstop was ingezet. Voor de wedstrijdbespreking werden de spelers nog extra gemotiveerd door een 12e man promotiefilm van familieleden en supporters met persoonlijke berichten. Vanaf 14:30 uur ging NSVV vol passie de strijd aan. Ondanks de sterke tegenstander ZBC’97 kwam de defensieve muur van NSVV niet in de problemen tijdens deze kampioenswedstrijd tussen de nummer één en twee in deze competitie. Spanning langs het veld bleef er wel, zelfs met een marge van twee doelpunten verschil met de rust. We gaan toch niet nog een keer onverwacht naast een promotie grijpen was de gedachte van het massaal aanwezige publiek langs het veld. Een half uur in de tweede helft viel uiteindelijk de bevrijdende derde treffer en was de druk van de ketel.

In de eerste helft begonnen beide ploegen aftastend. Er werd veel sportieve strijd geleverd zonder voor de beide doelen gevaarlijk te worden. Pas na twintig minuten vond eindelijk Leonard Bruynzeel met een mooie dieptebal een gaatje in de ZBC’97 defensie. Zowel Marco van Daalen als  Kelvin van der Giesen kwamen net iets eerder bij de bal dan de uitkomende doelman van ZBC’97. Beide NSVV spelers kregen de bal echter niet onder controle en de doelman kon ingrijpen. Net toen ZBC’97 een vrije trap gevaarlijk voor het NSVV doel liet draaien, was het raak in de tegenstoot van NSVV. Kelvin van der Giesen zag op de achterlijn dat Leonard Bruynzeel kwam inlopen op het randje van het zestienmetergebied. Kelvin van der Giesen gaf de bal perfect aan Leonard Bruynzeel, die de bal in de kruising joeg.  Op een heerlijk moment net voor rust sloeg NSVV weer toe. Het was Marco van Daalen die een dribbel op het middenveld begon. Iedereen verwachte schakelen naar zijn hoogste versnelling en zelf het veld oversteken. Maar Marco van Daalen had Leonard Bruynzeel diep zien gaan en gaf een heerlijke steekbal. Leonard Bruynzeel schoof de bal laag langs de doelman. Het was heerlijk om met een marge van twee doelpunten te kunnen gaan rusten.

In de tweede helft voerde ZBC’97 de druk op zonder de muur van NSVV in de problemen te brengen. Er ontstond ruimte voor NSVV om een bevrijdend derde doelpunt te maken. Er was altijd de angst dat ZBC’97 zou scoren en met een aansluitingstreffer de spanning zou opvoeren. Een kwartier na rust veroverde Kelvin van der Giesen op zijn karakteristieke wijze door goed de strijd aan te gaan de bal in het vijandelijk strafschopgebied. De topscoorder van NSVV mocht alleen op de doelman afgaan maar zijn schot raakte de paal aan de verkeerde kant. Een kwartier later mocht Kelvin van der Giesen het nog een keer proberen na goed voorbereidend werk van Mitchel Louwerens en Robin Verhoeven. Maar de schuiver van Kelvin van der Giesen ging net naast. Eindelijk kwam de bevrijdende derde treffer er. Het was de goed leidende scheidsrechter die voordeel gaf en door liet spelen na een overtreding op Kjetil Mol. Robin Verhoeven zette de actie voort en gaf een perfecte voorzet op de inlopende Marco van Daalen die de bal van dichtbij binnen kegelde. De bevrijdende derde treffer was binnen en de wedstrijd om het kampioenschap was gespeeld. De van beide kanten zeer sportieve wedstrijd werd zonder incidenten op en rond het veld uitgespeeld.