Uitslag poll: Stemmers zien de Kiltunnel tijdens de nachtwerkzaamheden aan de Heinenoordtunnel liefst tolvrij.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Archieffoto - Qphoto.nl

heinenoordtunnelHeinenoord – Rijkswaterstaat voert in de nachten van 5 juni tot en met 27 juli werkzaamheden uit in de Heinenoordtunnel (A29) bij Barendrecht. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de vluchtdeuren in de tunnel en het aanpassen van de opstaphoogte bij de vluchtdeuren.

Afsluiting rijstroken

Van zondag 5 juni tot en met woensdag 27 juli worden ’s nachts in beide rijrichtingen steeds twee rijstroken afgesloten. Eén rijstrook blijft beschikbaar voor het verkeer. Tijdens de werkzaamheden geldt een snelheidsbeperking van 70 km/uur.

Op doordeweekse dagen in deze periode zijn twee rijstroken in beide richtingen afgesloten van 20.30 uur tot 05.30 uur. Van vrijdag op zaterdag van 20.30 uur tot 08.00 uur, van zaterdag op zondag van 20.00 uur tot 10.00 uur. En van zondag op maandag van 20.00 tot 05.30 uur.

Poll

Hoewel Rijkswaterstaat de werkzaamheden in de zomer en de nacht uitvoert kunnen er toch vertragingen oplopen daarom hielden wij als Hoeksch Nieuws de afgelopen week de volgende poll:

Zou de Kiltunnel tijdens de werkzaamheden in de nacht aan de Heinenoordtunnel tolvrij moeten zijn ?

  • Ja de Kiltunnel moet dan tolvrij zijn. (56%, 752 Stemmen)
  • Nee 1 rijstrook vrij in de Heinenoord is in de nacht voldoende. (22%, 288 Stemmen)
  • Nee dat zou meer woning of autoinbrekers trekken (13%, 177 Stemmen)
  • Dat maakt mij niet uit ik hoef er dan niet door (7%, 88 Stemmen)
  • Geen mening (2%, 33 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 1.338

Laden ... Laden ...

Veilige tunnels

Om mensen en goederen vlot en veilig hun bestemming te laten bereiken, werkt Rijkswaterstaat dagelijks aan weg en water. Een bijzondere taak daarbij is de bouw en het onderhoud van onze tunnels, waarvoor met het oog op de veiligheid strengere regels gelden. Regulier tunnelonderhoud vindt zo veel mogelijk plaats gedurende nachtelijke, verkeersluwe uren. Zo kan de weggebruiker vlot en veilig door de tunnels rijden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op vanAnaarBeter of bel met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002 (gratis).

Foto: Mrs Uit Photography


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.