Hoorzitting Provinciale Staten over Windpark Korendijk 22 juni in Piershil

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

De locatie waar de windturbines mogelijk komen is het Spui in Piershil

PIERSHIL – Op woensdag 22 juni 2016 organiseren Provinciale Staten (het provincieparlement) een hoorzitting over het Provinciale Inpassingsplan (PIP) Windpark Korendijk. De hoorzitting vindt plaats van 18.00 tot 21.30 uur  in het gemeentehuis van Korendijk, Voorstraat 31 Piershil. De zitting is openbaar, geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om de hoorzitting als toehoorder bij te wonen.

Personen en organisaties die eerder dit jaar een zienswijze hebben ingediend bij Gedeputeerde Staten zijn uitgenodigd om tijdens de hoorzitting in te spreken. In totaal hebben zich 16 insprekers aangemeld. Een inspreker die niet in staat was de hoorzitting in de avond bij te wonen, zal om 16.50 uur worden gehoord. Van 18.00 -19.00 uur is er tijd gereserveerd om de leden van de gemeenteraad te horen.

Meer informatie over het programma en de tijdsindeling voor de insprekers is te vinden op https://staten.zuid-holland.nl/Kalender maandoverzicht. Klik vervolgens op de hoorzitting op 22 juni.

De hoorzitting is ook live en achteraf te beluisteren via http://zuid-holland.notubiz.nl/.

Het Provinciale Inpassingsplan is gericht op de aanleg van Windpark Spui, bestaande uit vijf windturbines langs het Spui tussen de dorpskernen van Nieuw-Beijerland en Piershil  in de gemeente Korendijk.

Provinciale Staten zijn van plan om in de Statenvergadering van woensdag 14 september 2016 een besluit te nemen over het PIP Windpark Korendijk. De hoorzitting wordt ter voorbereiding hierop georganiseerd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren