Olympisch zwemmers Sebastiaan Verschuren en Joost Reijns komen naar Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

imageOud-Beijerland – Een 50-jarig jubileum laat je niet zomaar voorbijgaan. Met hulp van gemeente Oud-Beijerland, jaren sparen en sponsorbijdragen is ZOB66 in staat een spetterend jubileumjaar te vieren waar leden, oud-leden en niet leden in kunnen delen. “We maken er zo’n groot feest van dat we het ons over 25 jaar nog herinneren”, lacht Theo Stam, sinds 2013 voorzitter van de club.

In de zomer van 1966 ging een aantal zwemliefhebbers in het Spui bij Oud-Beijerland van start met het geven van lessen in Zwemmend Redden. Een nieuwe zwemvereniging was een feit. Een vereniging die dit jaar 50 jaar bestaat.

Het bleef niet bij Zwemmend Redden; de vereniging richtte zich al snel ook op het wedstrijdzwemmen. Een sport die in die jaren aan populariteit won door snelle Nederlandse zwemsters als Erica Terpstra, Ada Kok en later Enyd Brigitta. De club heeft op dit moment ongeveer 160 leden en al veel goede zwemmers en zwemsters voortgebracht. Maar dat is niet het allerbelangrijkste: “We zien dat kinderen én ouders zich erg thuis voelen bij ZOB66. Jong en oud gaat ontzettend goed met elkaar om. Een aai over de bol van een klein zwemmertje van zijn of haar grote voorbeeld bij de club, maakt dat elke wedstrijd en elke training een feestje is. We hebben een grote groep actieve vrijwilligers die zich voor alles wat er bij zo’n club komt kijken, inzet. Dat maakt de club leuk en bruisend. En dat is te merken, want de instroom van jonge leden is groot.”, vertelt Theo.

Om deze speciale verjaardag te vieren heeft de club een jubileumprogramma samengesteld dat met hulp van de gemeente, die het belang van bewegen voor jong en oud zeker onderkent, tot stand is gekomen. Zo gaat de club een dag naar Duinrell en een weekend kamperen waarbij we gesponsord worden door Agrimarkt, wordt een reünie georganiseerd (meld u aan als u oud-lid bent en stuur een e-mail naar [email protected]), én zijn olympisch zwemmers Sebastiaan Verschuren en Joost Reijns bereid gevonden vlak na de Olympische Spelen clinics te komen geven aan de jeugd van Oud-Beijerland!

“We wilden graag iets organiseren dat alle kinderen van Oud-Beijerland ten goede zou komen”, vertelt Theo Stam, sinds 2013 voorzitter van de club: “en wat spreekt meer aan dan een professionele zwemmer die komt kijken wat je kunt verbeteren aan je zwemtechniek? Sebastiaan en Joost hebben zich de afgelopen weken geplaatst voor de Olympische Spelen in Rio en een paar weken na de Spelen zijn ze al bij ons! Op 10 september komen ze clinics geven. Op dit moment zijn we nog aan het kijken hoe we het programma invullen, houd onze website in de gaten voor meer informatie.”

Dus: als jij je C-diploma hebt, zwemmen leuk vindt en graag eens wilt horen van een echte pro wat je kunt verbeteren aan je zwemtechniek? Doe dan op 10 september mee aan onze clinic! Op de website van ZOB66 vind je er alles over. Wees er snel bij, want vol is echt vol.

Kijk op www.zob66.nl voor meer informatie én de jubileumactiviteiten!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren