Mortiergranaat uit de WOII gevonden in Strijensas

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
2016_mortiegranaat_strijensas
Het gevonden projectile. | © Bodac

STRIJENSAS – Tijdens het explosievenonderzoek aan de Sassedijk in Strijensas is een mortiergranaat gevonden. Eind mei werd ook al een projectiel uit WOII gevonden. Toen ging het om een pantzerschreck.Naar aanleiding van deze vondst onderzoekt een gespecialiseerd bureau eerst het laatste deel van de dijk, voordat de versterking van de dijk verder gaat.

Mortier

Woensdagmiddag stuitten de onderzoekers weer op een explosief uit WOII. Dit keer was het een mortiergranaat. Waarschijnlijk een blindganger die nog een lading springstof bevatte. De mortier is in veiligheid gesteld. Vandaag gaat het onderzoek naar explosieven verder. Omwonenden hoeven hun huizen niet uit.

Vertraging

Door de vondst van de mortier loopt het onderzoek enige vertraging op.

Naar verwachting zullen de laatste containers en scherfschermen tegenover de jachthaven pas maandag 4 juli zijn verwijderd. Zolang blijft de Sassedijk afgesloten voor doorgaande verkeer. Daarna gaat het werk aan de dijk verder.

Dit is een bericht van het Waterschap Hollandse Delta


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.