Waarderingsgeschenk Binnenmaas voor mevrouw Bijl-Van Helden uit Westmaas

305

20150523 Uitreiking waarderingsgeschenk mevrouw BijlWESTMAAS – Op zaterdag 23 mei ontving mevrouw Bijl-Van Helden uit Westmaas uit handen van wethouder Wouter Joosten ‘De Trofee’, het waarderingsgeschenk van gemeente Binnenmaas. De Trofee werd haar uitgereikt tijdens het feest voor haar 98e verjaardag.

‘De Trofee’ is aan mevrouw Bijl toegekend wegens haar jarenlange inzet voor de medemens door de honderden dekens en kinderkleren die zij in de afgelopen decennia voor minderbedeelden in Nederland en daarbuiten heeft gebreid.

‘De Trofee’

‘De Trofee’ is een kunstwerk, in opdracht van de gemeente vervaardigd door het kunstenaarsechtpaar Jaap en Hetty Vrijland uit Puttershoek. Hij is gemaakt van gekleurd glas met een sokkel van staal. Elk exemplaar is handgemaakt en dus uniek, net als degene die hem krijgt. De twee zijden van de Trofee staan voor het hart en het verstand, die samen de basis van alle goeds vormen. De ronding van het werk staat voor bezinning en de opening voor het ontstaan van nieuwe ideeën en kansen. In de kleuren is het paars en blauw van het logo van Binnenmaas terug te vinden, het wit van de transparante gemeente die Binnenmaas wil zijn, het groen van het weidse landschap en het blauw van het water van de Binnenmaas.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.