Eerste sleutel voor nieuwe seniorenwoningen Piershil

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Bernhardstraat Piershil 6-7-2016 C4PIERSHIL – Een feestelijke dag afgelopen woensdag 6 juli voor de nieuwe bewoners van de recent door HW Wonen opgeleverde seniorenwoningen aan de Prins Bernhardstraat in Piershil. Zij mochten namelijk de sleutels van hun gloednieuwe woning in ontvangst nemen.

De officiële eerste sleutel werd overhandigd aan de heer en mevrouw Hordijk. Zij zullen straks hun intrek gaan nemen in nummer dertien. Zij kregen namens HW Wonen ook nog een fraai boeket bloemen overhandigd. Nog maar enkele maanden geleden (dinsdag 12 april) werd in een gevel van één van de nieuwbouwwoningen de officiële laatste steen ingemetseld door wethouder Den Boer van Korendijk en

Ben Pluimer, directeur-bestuurder van HW Wonen. Nu, een goede 2,5 maanden later, zijn de woningen reeds opgeleverd. De tien seniorenwoningen die eerder op deze locatie in het centrum van Piershil stonden konden niet meer gerenoveerd worden. Daarom besloot HW Wonen om te kiezen voor nieuwbouw. Er zijn nu dus zeven nieuwe, ruime seniorenwoningen verrezen in de Prins Bernhardstraat. Aannemer Kroon & De Koning ’tekende’ eerder ook al voor nieuwe seniorenwoningen in Maasdam, gemeente Binnenmaas. Toen de off. laatste steen werd ingemetseld waren alle woningen overigens al verhuurd. Een duidelijk teken dat veel ouderen graag in de eigen gemeente willen blijven wonen.

Bernhardstraat Piershil 6-7-2016 C8

Groeiende vraag naar seniorenwoningen

De afgelopen twee jaar realiseerde HW Wonen ondermeer ook al seniorenwoningen in de Strijense Oranjewijk (in diverse straten aldaar) en in het centrum van Maasdam. Recente onderzoeken van o.a. de ANBO en landelijke overheid hebben aangetoond dat er een sterk groeiende vraag zal zijn naar betaalbare, levensloop bestendige seniorenwoningen. Het aantal senioren stijgt behoorlijk door de naoorlogse geboortegolf en de toegenomen levensverwachting. Veel ouderen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen of moeten dat, omdat de bejaardenzorg steeds meer buiten instellingen wordt geplaatst. Een tekort aan seniorenwoningen dreigt daarom in 2020. Die verwachting spreekt althans meer dan de helft van de gemeenten uit in een onderzoek van Ipso Facto in opdracht van de ouderenbond ANBO. Met het realiseren van seniorenwoningen in meerdere gemeenten en kernen speelt HW Wonen nu reeds in op de groeiende vraag naar dit type woningen.

Wateroverlast aangepakt

Mede door de extreme regenval tijdens de laatste twee weken in juni ontstond er wateroverlast in de omgeving van de nieuwbouw. Met name bij de Koningin Julianastraat. Inmiddels is er in overleg met omwonenden een goot aangebracht bij de tuinen. Vroeger was hier een grindpad en dat laat overvloedig regenwater sneller door dan de tegels van het nieuwe voetpad. Met de goot moet nu ook bij een fikse bui regenwater sneller worden afgevoerd.

(Foto’s: Arie Pieters/HW Wonen©)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.