Gebruik regenwater in uw tuin

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Schermafbeelding 2016-07-24 om 18.28.58REGIO HOEKSCHE WAARD – Regenwater dat op het dak van uw huis valt, verdwijnt meestal via de regenpijp in het riool. Door het onderste deel van de pijp af te zagen en hem naar de grond te richten, loopt het regenwater rechtstreeks in uw tuin. Het grondwater stijgt daardoor of blijft op peil en dat is gunstig tijdens droge perioden. U hoeft uw tuin dan minder te sproeien met drinkwater. U kunt de pijp ook afzagen en een regenton eronder zetten. Regenwater is immers schoon genoeg om opnieuw te gebruiken voor bijvoorbeeld het sproeien van de tuin.

Drempel tegen regen

In steden, maar ook in landelijk gebied, liggen deuren soms lager dan de straat. Tijdens hevige buien kan het regenwater richting uw voordeur stromen en soms zelfs in de kelder of woonkamer belanden. Zorg er daarom voor dat deuren, ramen en kozijnen waterdicht zijn.

Probeer regenwater op te vangen en af te voeren, bijvoorbeeld door een gootje te maken. Een drempel bij de voordeur van enkele centimeters maakt soms ook nét even het verschil maken tussen wel of geen water in huis.

Dit is een bericht van het Waterschap Hollandse Delta


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.