Groen licht voor bestemmingsplan Torensteepolder, bouw van 176 woningen mag plaats vinden

740

IMG_5047CROMSTRIJEN – Het bestemmingsplan Torensteepolder van gemeente Cromstrijen krijgt groen licht. Dat bepaalde de Raad van State vandaag. Wonen aan het water komt daarmee een stap dichterbij.

De Raad van State stelt dat de gemeente in dit bestemmingsplan een zorgvuldige afweging heeft gemaakt in het belang van alle partijen. En stelt de gemeente daarin in haar gelijk. Het bestemmingsplan is nu onherroepelijk.

“Wij zijn erg tevreden met de positieve uitspraak van de Raad van State,” aldus wethouder Bas Boelhouwers. “De afgelopen tijd werkten wij met veel vertrouwen hard aan de actualisatie van het plan. Dit deden we zeer grondig met meerdere deskundige partijen. Met dit plan gaan wij een mooie nieuwe woonwijk realiseren met 176 woningen voor jong en oud. We zijn nu een stap dichterbij en kunnen verder. In de komende tijd werkt Midstate samen met ons het plan verder uit.”

Het bestemmingsplan Torensteepolder maakt de bouw mogelijk van 176 woningen voor diverse doelgroepen. Door de unieke ligging komen de aspecten wonen, recreatie, water en natuur samen.

Kijk  op www.detorensteepolder.nl voor meer informatie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.