Nieuw aanbod kleuterjudo in Klaaswaal

0
502

judo-7_21412KLAASWAAL – Vanaf 3 september start stichting Randori met het aanbieden van kleuterjudo in Klaaswaal. Kleuters kunnen in vier proeflessen ervaren hoe leuk judo is. De lessen worden gegeven op zaterdagochtend om 9:00, waarbij de lessen van 30 minuten aansluiten bij de spanningsboog van een kleuter.

Judoleraar Marcel Dekker: “Kleuterjudo is een sportief spel waarin kinderen vanaf circa 4 tot 6 jaar op een veilige manier hun energie kwijt kunnen. Kleuterjudo is niet alleen leuk, maar ook een hele goede aanvulling in de ontwikkeling van het jonge kind. Zo leren zij contact te leggen met andere kinderen, waarbij het beheerst en respectvol omgaan met elkaar, centraal staat. Winnen of verliezen is helemaal niet belangrijk, het plezier en samenwerken staan voorop. Het beoefenen van judo op jonge leeftijd helpt de kinderen hun zelfvertrouwen en eigenwaarde op te bouwen en geeft daarnaast een belangrijke impuls aan het leren omgaan met regels. Niet voor niets wordt judo door veel opvoedkundigen en bewegingswetenschappers als een van de beste sporten voor jonge kinderen gezien.”

“Naast de sociale vorming levert judo ook een belangrijke bijdrage aan de motorische ontwikkeling van de kinderen”, vervolgt Dekker. “Zo ontwikkelen zij met judo meer kracht en flexibiliteit, die bijvoorbeeld goed gebruikt kunnen worden bij de zwemles. Ook leren vallen is een kwaliteit die je je hele leven goed kunt gebruiken.”

Dekker benadrukt het belang om, juist in deze tijd, waarin veel kleine dorpskernen steeds minder sportaanbod krijgen, sportlessen voor (jonge) kinderen te blijven aanbieden. “Onze club draait volledig op vrijwilligers. Zij verzorgen de lessen uit passie voor de sport, maar hebben wel allemaal hun lesbevoegdheid. Op deze manier kunnen wij het lesgeld laag houden.”

De budoclub biedt deze kleuterjudo lessen aan in haar eigen dojo aan het Henry Dunantplein in Klaaswaal. Meer informatie of aanmelden kan via [email protected].


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.