Echtpaar Van Wattum uit Oud-Beijerland 60 jaar getrouwd.

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Vandaag, woensdag 7 september 2016, is een bijzondere dag voor het echtpaar Van Wattum-Haffmans. Het is namelijk 60 jaar geleden dat de heer J. (Jelke) Van Wattum (87) en mevrouw F.M. (Frieda) Van Wattum – Haffmans (85) hun jawoord gaven voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. Loco-burgemeester Ina van der Werf – Weeda bezocht het jubilerende echtpaar vanmorgen en overhandigde hen een boeket bloemen namens het gemeentebestuur.

IMG_8743

Ontmoeting

De heer Van Wattum is geboren in Rotterdam. De wieg van mevrouw Van Wattum stond in Bussum. In Rotterdam vond hun eerste ontmoeting plaats. Mevrouw Van Wattum volgde hier de opleiding tot verpleegkundige in christelijk ziekenhuis Eudokia. De heer Van Wattum stelde zichzelf in deze periode na zijn theologische studie voor aan kerken met het oog op een beroep. Hoewel ‘echtgenote van een predikant in een dorpspastorie’ het laatste was waar mevrouw Van Wattum aan dacht, werd dit toch werkelijkheid.  Binnen vier maanden waren zij verliefd, verloofd en getrouwd. Langer wachten was volgens hen weinig zinvol, gezien de lange afstand tussen Rotterdam en Scheemda.

In september 1990 ging de heer Van Wattum met emeritaat en verhuisde het echtpaar naar Oud-Beijerland. “Daar woonde onze dochter namelijk”, zo motiveert mevrouw Van Wattum hun keus voor Oud-Beijerland.

Werk

Het echtpaar Van Wattum heeft een druk leven achter de rug. In de loop der jaren vervulde de heer Van Wattum diverse functies in kerk en samenleving, onder meer op het terrein van jeugdwerk, maatschappelijk werk en evangelisatie. Op 10 juni 2016 vierde de heer van Wattum zijn 60-jarig jubileum als predikant. Dat hij dit ambtsjubileum heeft mogen bereiken, beschouwt de emerituspredikant als een wonder. De heer Van Wattum overleefde, in tegenstelling tot zijn moeder en broer, ternauwernood het Duitse bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940. Hij raakte zwaar gewond.

Mevrouw van Wattum stond haar man gedurende zijn predikantsbestaan actief bij. Op de achtergrond en op de voorgrond. Met name de rol van ‘de vrouw’ had haar aandacht, bijvoorbeeld in het bedenken en geven van cursussen gericht op vrouwen, het realiseren van een vrouwencafé en haar deelname aan de vrouwenraad van Rijswijk. In haar werkende leven werd zij gewaardeerd om haar gastvrijheid.

Kinderen

Het echtpaar Van Wattum-Haffmans kreeg een zoon die in Amerika woont en twee dochters zoons, woonachtig in Oud-Beijerland en Zoetermeer. De familie is uitgebreid met drie kleinkinderen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.