VVD voor aanleg wegen en veilige dijken

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De Blaaksedijk - Foto Rijnmond

In de raadsvergadering van dinsdagavond 23 april stelde de gemeenteraad de keuzenotitie mobiliteitsplan Hoeksche Waard vast. De verkeersveiligheid staat hierin centraal. Een gezamenlijk amendement van de VVD en veel andere partijen is unaniem aangenomen . Dit betekent dat waar het nodig is nieuwe wegen aangelegd moeten worden.

Wegennet aanpassen aan de eisen van deze tijd

De VVD wil wegen aanleggen om de doorstroming te bevorderen en dijken veilig te maken. Het zware verkeer zorgt voor onveiligheid van fietsers en wandelaars op de dijken. Het verkeer op de dijken verminderen lukt alleen met nieuwe wegen”,benadrukt VVDraadslid Richard Croonenberg.

In het mobiliteitsplan wordt ook voorgesteld om versneld in te zetten op herinrichting van wegen. De VVD wil de aanpassing van wegen bij voorkeur combineren met het onderhoud. Dat vermindert kosten en overlast. Urgente situaties moeten wel direct aangepakt worden. De VVD wil meer maatwerk waarbij per weg gekeken wordt naar de veiligste oplossing.

De Hoeksche Waard is een auto eiland

Croonenberg stelt dat de Hoeksche Waard met zo’n 50.000 personenauto’s een auto eiland is. De auto is voor veel inwonersde makkelijkste en snelste oplossing. De auto moet daarom meegenomen worden in het beleid.

Na vaststelling van de keuzes uit het mobiliteitsplan verwerkt het college deze in een alomvattend mobiliteitsplan en uitvoeringsprogramma.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren