Een deelauto en drie snellaadpalen voor de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

sohw-logoHOEKSCHE WAARD – Ter verbetering van de luchtkwaliteit heeft de omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid een subsidie ter beschikking gesteld voor de Hoeksche Waard. Eén van de randvoorwaarden hierbij was dat een niet-overheidsorganisatie dit project zou gaan realiseren. Vanuit het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard is de vraag voor dit project neergelegd bij de coöperatie HoekscheWaardDuurzaam, die hiermee aan de gang is gegaan. In overleg met de direct betrokkenen en de subsidieverstrekker is gekozen voor drie snellaadpalen voor elektrisch rijden in de openbare ruimte en het plaatsen van een elektrische deelauto in aansluiting op het project A15.

De snelladers (zuilen) zijn geplaatst in Numansdorp, Puttershoek en Oud-Beijerland. Oud-Beijerland is ook de standplaats voor de elektrische deelauto. Het doel hiervan is het (regionaal) elektrisch vervoer te stimuleren, zichtbaar te maken en dichter bij de mensen te brengen.

Delen is vermenigvuldigen

HoekscheWaardDuurzaam heeft gezocht naar gebruikers van de deelauto en deze gevonden. Lunchcafé Zonder Meer, een Ambi Stichting waar mensen met een beperking en afstand tot de arbeidsmarkt hun dagbesteding en /of leerwerktraject hebben, is de eerste gebruiker van deze deelauto. Dagelijks moeten een aantal medewerkers, die buiten Oud-Beijerland wonen, gehaald en gebracht worden. Dit kan in het vervolg met deze auto. Een verbinding tussen twee organisaties die maatschappelijke doelen nastreven en deze daadwerkelijk ook verwezenlijken. Dit alles in nauwe samenwerking met de regionale overheden.

HoekscheWaardDuurzaam is vanuit haar verantwoordelijkheid steeds weer op zoek naar verbindingen die een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Het bijzondere hierbij is dan ook dat de groene stroom geleverd wordt door HW Energie. Het groene energiebedrijf van de Hoeksche Waard.

Met elkaar verduurzaming uitrollen is het doel. Draagvlak creëren en gezamenlijk projecten tot stand brengen.

De officiële handeling wordt verricht door Han Weber, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland met Energie en Natuur & Recreatie in zijn portefeuille. Hij zal samen met een medewerker van Lunchcafé Zonder Meer op maandag 13 juli om 12.10 uur de starthandeling verrichten. Het programma begint om 12.00 uur in Lunchcafé Zonder Meer (Boterhof 1 in Oud-Beijerland). Aansluitend wordt de laadzuil in gebruik genomen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren