Fc Binnenmaas pakt eerste 3 punten van het seizoen in Alblasserdam

5 Min Read

12079572_1117581628266252_1122776686176006387_nAlblasserdam – Zaterdag 10 september stond de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma en de thuisclub was Alblasserdam. Net als Binnenmaas verloor Alblasserdam de eerste wedstrijd van het seizoen, nu was de vraag zouden de punten gedeeld worden of zou er één 1 met de 3 punten vandoor gaan.

Binnenmaas begon sterk aan de 1e helft en liet zien dat het voor de volle winst wilde gaan, daar tegen viel Alblasserdam heel erg tegen in de openingsfase. De thuisploeg zette totaal geen druk op Binnenmaas waardoor Binnenmaas veel ruimte kreeg om te voetballen.In de 12e minuut minuut was de eerste kans van de wedstrijd en deze was voor de aanvoerder van Binnenmaas, Johnny Maijers schoot de bal maar net naast en zo bleef de stand op 0-0.In de 15e minuut was de eerste mogelijkheid voor Alblasserdam (ook gelijk de enige mogelijkheid in de 1e helft) het was Okan Arslan die van buiten de 16 over het doel schoot van Bart de Keijzer.In de 29e minuut zag Sven Post dat zijn kopbal werd gestopt door de doelman van Alblasserdam, Jesse Jullicher.De laatste kans in de eerste helft was voor Danny Maijers, na een goede voorzet van Ralph vd Giessen zag Danny zijn kopbal net naast gaan.

De 2e helft begon precies hetzelfde als in de eerste helft, Binnenmaas met de druk en Alblasserdam met veel man op eigen helft.In de 49e minuut stuurde Johnny Maijers zijn broer Danny weg die op zijn beurt net overschoot.Voor de volgende kans moesten we 13 minuten wachten, Sven Post kon via de rechterkant de bal in één keer met een streep op doel scchieten maar deze ging net naast de kruising i.p.v. in de kruising.Een minuut later was weer een kans voor Binnenmaas die duidelijk op zoek was naar het dik verdiende doelpunt. Nu zag Yordi Molendijk dat zijn inzet werd gestopt door Jesse Jullicher.In de 70e minuut was het Leroy Rubio-Rijsdkijk van Alblasserdam die in één keer op het doel van Binnenmaas kon schieten maar hoe gevaarlijk zijn schot ook was of kon zijn, opnieuw hoefde Bart de Keijzer niet in actie te komen.In de 78e minuut was het opnieuw Leroy Rubio-Rijsdijk die van zich liet horen, maar opnieuw zag hij zijn schot voorlangs gaan.

In de laatste 10 minuten van de wedstrijd was de vraag wat Binnenmaas moest doen, volledig voor de winst gaan, maar met het risico op een snelle counter van Alblasserdam of de punt koesteren en hopen dat hij misschien goed valt.Binnenmaas koos voor het eerste, ze wilde met de 3 punten terug naar Maasdam wat ook dik verdiend zou zijn.In de 84e minuut werd Sven Post weggestuurd door Danny Maijers, maar de doelman van Alblasserdam Jesse Jullicher kwam op tijd zijn doel uit en voorkwam dat Sven de bal binnen kon schieten.In de 85e minuut was het dan raak, Binnenmaas en de meegereisde supporters konden juichen en opgelucht ademhalen want Johnny Maijers kopte de bal binnen na een goede voorzet van Charlie de Graaf.In de resterende minuten probeerde Alblasserdam nog wel wat meer druk te zetten, maar helaas voor de thuisploeg was dat te laat.

Binnenmaas heeft de eerste 3 punten binnen en kan zich gaan richten op de volgende wedstrijd. Dit is opnieuw een uitwedstrijd maar dan bij DCV, deze wedstrijd wordt gespeeld op 17:00.

• Opstelling: Bart de Keijzer, Charlie de Graaf, Kees de Winter, Ralph vd Giessen, Richard vd Wilt, Sven Post, Sjoerd vd Pers, Johnny Maijers, Yordi Molendijk, Danny Maijers en Bjorn den Otter
  • Wissel: Robin Bezemer, Rolin Notenboom, Kevin Kuijer, Rianto Vrutaal en Joey de Jong