Hoeksche waardse Kunstenares Nicolien Fiere werkt mee aan nieuwste project Zarayda Groenhart.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Nicolien FiereZarayda Groenhart bekend van MTV en BNN en oprichter van het online platform TheWhyGirl lanceert op 6 september haar Bouquet roman met de titel “Nachten in Havana”. Paper-Art kunstenares Nicolien Fiere heeft voor de soundtrack, die speciaal voor de roman werd gemaakt, een exclusieve cover ontworpen.

“Zarayda Groenhart kreeg toevallig mijn kunstwerken onder ogen, ze was erg enthousiast. Niet veel later heeft ze mij gevraagd om deel te nemen aan haar project. Niet lang daarvoor had ik oude muziekbladen gevonden die ik graag wilde gaan verwerken in een kunstwerk. Alles kwam perfect bij elkaar.”

Nicolien met enkele van haar kunstwerken
Nicolien met enkele van haar kunstwerken

Nicolien Fiere (34), geboren en getogen in Heinenoord, maakt voor haar kunstwerken uitsluitend gebruik van oude boekpagina’s en papier uit magazines.Haar kunstwerken worden laag voor laag opgebouwd, waardoor ze bijzondere portretten creëert. Voor de cover van de soundtrack maakte ze een portret van de Cubaanse jazz pianist Ramon Valle die de soundtrack bij het boek heeft gecomponeerd.

Het bekende nummer ‘Levitando’ van Valle speelt een belangrijke rol in de roman. Het nummer betekent veel voor Zarayda. Het werd zowel gespeeld op de bruiloft van een goede vriendin, als op de begrafenis van haar vader. Ramon Valle bewerkte ‘Levitando’ voor de roman tot een meeslepend salsa nummer dat perfect bij het verhaal past.

Na ruim 14 jaar te hebben gewerkt als freelance kleding ontwerpster was ze toe aan een nieuwe creatieve uitdaging. Begin dit jaar is ze daarom begonnen met het maken van “Paper-Art” portretten. Ze maakt daarvoor zowel vrij werk, als werk in opdracht.

Bent u benieuwd hoe de cover tot stand is gekomen? Op haar Facebookpagina laat ze stap voor stap zien hoe de cover is opgebouwd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren