Magere competitiestart voor Strijen

strijenpapendrechtSTRIJEN – Papendrecht was zeker de eerste helft heer en meester op het Strijense sportpark en niemand had er verwonderd van opgekeken als bij rust Strijen tegen een onmogelijke achterstand aangekeken zou hebben.

Echter het vizier van Jay Luciano stond niet scherp en was het slechts 0-1 bij rust door een treffer van Jelle Baan in de 14e minuut na voorbereidend werk van Jeffrey Beek. De enige Strijense mogelijkheid kwam op naam van aanvoerder Kevin Theuns, die zijn inzet voorlangs het doel zag gaan.

Na de rust leek Strijen de zaken recht te gaan zetten. Een voorzet van Aaron Peres Maria werd afgewerkt door Sharlton Sambo; keeper Karsten van de Velde pareerde echter de inzet net voor –of net over – de doellijn; de prima leidende scheidsrechter Afalah uit Bergschenboek oordeelde dat de bal de doellijn niet volledig was gepasseerd. Langzaam nam Papendrecht het heft weer in handen en nadat eerst George Tomas de Brito een riante mogelijkheid miste was hij vlak hierna wel succesvol door voorbereidend werk van Jeffrey Beek koelbloedig af te ronden. In de 80e minuut leek Chelly Martina Strijens’ aansluitingstreffer te scoren, maar zijn inzet werd met een katachtige reaktie van keeper Karsten van de Velde uit het doel geranseld.

Strijen heeft hierdoor een magere competitiestart en zal volgende week zaterdag opnieuw thuis tegen koploper Nieuwenhoorn alle zeilen bij moeten zetten om niet te ver achterop te raken bij de concurrentie.