Streekderby Ventura Sport – ADO eindigt in gelijkspel

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

StrijenDe eerste wedstrijd van het seizoen voor Ventura Sport was er gelijk eentje die het er om deed. De burenruzie tegen ADO uit ‘s-Gravendeel stond op het programma. ADO had de eerste wedstrijd gewonnen en de belangen waren gelijk groot. Beidde ploegen worden verwacht om te strijden om de bovenste plekken op de ranglijst. 

De thuisploeg speelde in de nieuwe tenues van hoofdsponsor WRS Group of Companies. Maar Ventura Sport was niet bij de les vanaf het begin, ADO nam direct het voortouw in de wedstrijd. Op bijna alle fronten werd de thuisploeg afgetroefd, Ventura Sport was niet scherp genoeg in de afronding en verdedigde zwak. Dit resulteerde in een 0-3 voorsprong voor de gasten uit ‘s-Gravendeel. Via een 1-3 liep ADO weer uit naar een 1-5 tussenstand na 20 minuten spelen. Hierna brak een betere fase voor Ventura Sport aan. De verdediging werd aangetrokken en aanvallend kwam de ploeg van trainer Arthur Buitendijk ook beter in het spel. De wedstrijd kantelde net voor rust en Ventura Sport haalde de tegenstander bij, dit resulteerde in een 5-5 ruststand.

In de rust zette de thuisploeg de puntjes op de i, via een 6-6 tussenstand wist Ventura Sport een gat te slaan. ADO lag op haar rug en Ventura Sport pakte een voorsprong van 8-6. ADO speelde lange aanvallen maar wist nog moeilijk tot score te komen, via een 9-7 naar een 9-8 voorsprong voor Ventura Sport. Bij deze stand miste de thuisploeg helaas een belangrijke strafworp. Dit gaf ADO weer moed om de gelijkmaker te scoren bij 9-9 met nog 10 minuten te gaan. De laatste 10 minuten waren de verdedigingen te sterk om nog tot score te komen, al had de thuisploeg nog wel een aantal kansen op de winnende treffer, echter bleef deze helaas uit.

Al met al een gelijkspel met een nare nasmaak voor de thuisploeg, de winst was binnen handbereik. Maar wederom werd er niet gewonnen van ADO. Volgende week speelt Ventura Sport uit tegen Olympia uit Spijkenisse. Een ploeg die lager wordt ingeschat dan Ventura Sport en waar tegen 2 punten gehaald moeten worden. Saillant detail is Peter Buitendijk (Strijenaar) en broer van Arthur Buitendijk daar trainer is sinds dit seizoen.

Doelpuntenmakers: Jonah Sanderse en Arnold in’t Veld 3, Naidja van Aelst/Annemieke Leunis en Siebe Buitendijk ieder 1.

Foto: Vrijlopen.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren