Strijen wint spectaculair duel van Nieuwenhoorn

karambensejedSTRIJEN – Na de matige voorstelling van de Strijense PG Security Systems equipe tegen Papendrecht herstelden zij zich prima tegen Nieuwenhoorn. Een van de eerste tot de laatste minuut boeiende wedstrijd eindigde in een 3-2 overwinning waardoor de formatie van trainer Geert Meijer met een geruster hart aan de komende wedstrijden kan gaan beginnen.

In de 10e minuut mazzelde Strijen toen een inzet van Sevket Karasoglu op de lat uiteen spatte, maar hadden ze aan de andere zijde pech toen goed voorbereidend werk van Alwin van der Werff niet op de juiste wijze werd afgewerkt door Karam Bensedjed; in plaats van zelf af te ronden plaatste hij de bal naar Sharlton Sambo, wiens inzet smoorde in een woud van Nieuwenhoornse benen. De op dat moment dik verdiende voorsprong kwam er in de 24e minuut.De weer ouderwets op dreef zijnde Aaron Peres Maria sprintte zijn tegenstander Thomas Melching eruit en nadat diens voorzet gemist werd door Regilio van Buuren belandde de bal voor de schietgrage voeten van Karam Bensedjed die keeper Sander van Eck met een droge knal kansloos liet.

Na de pauze waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Karam Bensedjed en Aaron Peres Maria waren echter onzorgvuldig in de afwerking van hun kansen en zagen in de 78e minuut Nieuwenhoorn de gelijkmaker aantekenen.
Na een onnodige Strijense overtreding schoot Sevket Karasoglu zijn vrije trap onberispelijk in de kruiding : 1-1. In de 82e minuut kwam Strijen weer op voorsprong toen Aaron Peres Maria voorbereidend werk van Desi Sanderse met een droge knal in het Nieuwenhoorn doel joeg: 2-1. In de aansluitende minuut mocht Sevket Karasoglu vanaf de penaltystip 2-2 aantekenen, nadat de bal binnen het strafschopgebied tegen de hand van Colin van der Berg kwam en kon de wedstrijd nog alle kanten op.

Karam Bensedjed mocht zich in de 90e minuut tot matchwinnaar laten kronen nadat hij achter een verre dieptepass van Dennis de Man aanging, zijn tegenstander Danny Kraijema verschalkte om uiteindelijk met een heerlijke lob over doelman Sander van Eck de bal in het Nieuwenhoornse doel te plaatsen. In de slotfase wist keeper Natoe dos Santos de 3 punten in Strijen te houden door met een katachtige reaktie de inzet van de vrij voor hem opduikende Jan Tuitel te elimineren.

De komende weken wachten de Strijense kanaries 2 uitwedstrijden. A.s. zaterdag om 15.00 uur in Ouderkerk aan de IJssel tegen Spirit en een week later tegen Alblasserdam.