Herfst in aantocht gemeente Binnenmaas plaatst bladkorven

0
450

persbericht-067-bladkorven-voor-afgevallen-bladerenBINNENMAAS – Het is herfst en de bomen in de straten laten hun eerste blad alweer vallen. Gemeente Binnenmaas plaatst daarom in september tien bladkorven.

Deze korven staan verdeeld over de zes dorpen. Inwoners die last hebben van afgevallen bladeren, van zowel de eigen bomen als die van gemeentelijk groen, kunnen deze in de korven kwijt. Wethouder Wouter Joosten: ‘Met deze bladkorven kunnen onze bewoners hun eigen blad netjes opruimen en uiteraard zou het fijn zijn als mensen ook hun stoepje of straat schoonvegen. Samen houden we het schoon en netjes’.

Locaties

De bladkorven worden voorlopig geplaatst op de volgende locaties:

DorpskernStraatnaam
’s-GravendeelHekelstraat

Korte Smidsweg

PuttershoekKastanjelaan

Hoek Lindestraat/ Hazelaarstraat

MaasdamLageweg

Van der Doeslaan

MijnsheerenlandLaan van Westmolen

Elisabeth van Loonstraat

HeinenoordWouter van den Walestraat
WestmaasPrins Willem Alexanderlaan

 

De bladkorven zijn uiteraard alleen bedoeld voor afgevallen bladeren en mogen niet worden gebruikt voor ander afval. De inhoud van de korven gaat naar een composteringsbedrijf. Als blijkt dat een bladkorf op een bepaalde locatie niet (meer) wordt gebruikt, zal gemeente Binnenmaas de korf verplaatsen naar een nieuwe locatie die beter aansluit op de behoefte van inwoners en het aanbod van bladeren.

Het bladvrij houden van de straten en trottoirs neemt veel tijd in beslag. In de herfst zijn de medewerkers van de WIHW en de buitendienst van gemeente Binnenmaas erg druk met het ruimen van gevallen blad. Zij kunnen helaas niet op alle plaatsen tegelijk het bladafval opruimen. Met het plaatsen van de bladkorven hopen wij – samen met u – de overlast tot een minimum te beperken.

De bladruimers volgen geen vaste route maar ruimen de bladeren op waar nodig. Op deze manier wordt de overlast door bladeren zo beperkt mogelijk gehouden en blijven de wegen en trottoirs goed begaanbaar. Bovendien zorgt een beetje wind er zo voor dat een plek die net een half uur ervoor is geveegd weer vol ligt met bladeren. De gemeente streeft er naar om voor het einde van het jaar alle bladeren van gemeentelijke bomen die in de openbare ruimte staan te hebben opgeruimd


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.