Judoka’s scoren in Klaaswaal

0
528

foto-persbericht-alexander-slapen-toernooi11KLAASWAAL – Op zaterdag 24 september hebben judoka’s van diverse clubs deelgenomen aan het Alexander Slapen judotoernooi in Klaaswaal. Dit toernooi werd georganiseerd door Stichting Randori, ter ere van haar sponsor Alexander Slapen.

Respect
Het evenement is inmiddels het derde sponsortoernooi dat de club dit jaar organiseert om dank uit te spreken richting haar hoofdsponsors. De kleinschalige toernooien van Randori staan bekend om de gemoedelijke sfeer en de positieve coaching van zowel ouders als trainers. Hoewel het er op de mat soms fel aan toe gaat, voeren sportiviteit en respect voor de tegenstander altijd de boventoon. Dat blijkt ook wel uit de vele enthousiaste reacties na afloop van het toernooi. Zo merkte een van de vaste bezoekers op: “Het was weer een superrelaxed toernooi. Het is altijd leuk om bij jullie langs te komen!”.

Familie
Harold en Hans Seip, broers en eigenaren van Alexander Slapen, reikten na afloop aan iedereen een aandenken aan het toernooi uit. Het leuke was, dat zij dit ook aan hun eigen kinderen konden doen, die met veel plezier bij Randori judoën. De beide families Seip wonen vlakbij de dojo van Stichting Randori, die gevestigd is aan het Henry Dunantplein in Klaaswaal.

Aanmoedigingsprijs
Naast de prijsjes die alle kinderen kregen, ontvingen Max Roctus (Budoclub Geisha), Timmy Zheng, Cassandre Rotteveel (beide SV Hagendoorn) en Julia Koster (Randori) een speciale aanmoedigingsprijs voor hun grote inzet tijdens de wedstrijden. Hiermee wil Randori benadrukken dat winnen of verliezen niet het belangrijkste is, maar wél de mentaliteit waarmee je de mat op stapt.

Traditie
Het volgende toernooi dat de Klaaswaalse club organiseert is op 30 oktober in de sporthal van Numansdorp. Dit toernooi heeft een bijzonder tintje, in meer dan één opzicht. De Randori Open Kampioenschappen waren een begrip in de judowereld: het toernooi werd van 1977 tot 2011 elk jaar georganiseerd in Klaaswaal. Door omstandigheden (de club kocht bijvoorbeeld een eigen pand, dat werd ‘omgetoverd’ tot dojo), is het toernooi enkele jaren niet gehouden. Vanaf dit jaar wordt de traditie weer opgepakt en groots georganiseerd, temeer omdat het om de 35e lustrumeditie gaat.

Meer informatie over budoclub Randori is te vinden op www.randori.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.