Felicitaties voor het 65 jarige huwelijk van het Oud-Beijerlandse echtpaar Huijzers

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Ongetwijfeld kent het leven van het Oud-Beijerlandse echtpaar Huijzers tal van bijzondere dagen en memorabele momenten. Maar het is vooral donderdag 16 april 1953 die in hun hart en hoofd staat gegrift. Op deze dag, nu 65 jaar geleden, gaven de heer J. (Jaap) Huijzers (90) en mevrouw A. (Annie) Huijzers–Vermaas (85) het jawoord voor de ambtenaar van de burgerlijke stand.

De bruidegom zag het levenslicht op 9 augustus 1927 in Piershil; de wieg van de bruid stond op 26 mei 1932 in Oud-Beijerland. Reden voor locoburgemeester Ina van der Werf-Weeda om het jubilerende bruidspaar een felicitatiebezoek te brengen. Namens het gemeentebestuur overhandigde zij hen een boeket bloemen.

Vonk

Doordat er in de oorlogsperiode veel jongelui uit de omliggende dorpen in Oud-Beijerland naar school gingen, kende Annie Vermaas, dochter van de toenmalige gemeentebode, veel namen en gezichten. De ware Jacob diende zich echter in de zomer van 1950 aan in de persoon van Jaap Huijzers uit Piershil. Ze vond hem wel een ‘opvallende nieuweling’. Het vervolg kennen we… op 16 april 1953 trad het stel in het huwelijk. De eerste huwelijksjaren brachten zij door in het ouderlijk huis Vermaas aan de Waterstal (naast het Oude Raadhuis).

Werk

De heer Huijzers verdiende zijn dagelijks brood bij de Marechaussee, waar hij zich in 1951 meldde. Hij kreeg werk in Den Haag en het echtpaar verhuisde naar Rotterdam waar hun twee kinderen werden geboren. Daarna volgde overplaatsing naar Apeldoorn. Vijf jaar later weer een verhuizing, nu naar Breda.

In de tijd van bewaking van Schiphol en de trein- en schoolkapingen voerde de bruidegom het commando over een pantserwagenpeleton. De bruid zorgde voor de het gezin.

Kinderen

Het echtpaar Huijzers kreeg twee kinderen (zoons) en daarnaast is de familie uitgebreid met vier kleinkinderen en een achterkleinkind. Dat opa en oma een bijzondere plek innemen bij kinderen en kleinkinderen blijkt uit het feit dat allen graag en regelmatig op bezoek komen.

Na de pensionering keerden de heer en mevrouw Huijzers terug naar hun geboortestreek, eerst in Nieuw-Beijerland en sinds enkele jaren wonen zij met veel plezier in Oud-Beijerland.

Hun gezondheid is gelukkig redelijk te noemen. Ze genieten van hun woonomgeving en staan nog midden in het leven. Met ondersteuning van thuiszorg regelen zij zelf hun huishouden, doen boodschappen en koken dagelijks hun maaltijden, wat hen nog lekker smaakt en bakken regelmatig wat lekkers. Zowel geloof als de kerk nemen een belangrijke plek in hun leven in. Beiden volgen iedere zondag de kerkdienst via de computer.

Ook genieten zij van hun hobby’s. Annie houdt van lekker koken, boterkoek bakken en doet graag spelletjes op de computer. Jaap houdt van fietsen, surft regelmatig op internet, houdt zich bezig met tekstverwerking op de computer en het printen van teksten en foto’s. 

Kortom, zij voelen zich bevoorrecht en dankbaar dat zij al zo lang samen mogen zijn.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.