Moeizame overwinning van Piershil bij hekkensluiter Alblasserdam

281

08-07-037-hvlALBLASSERDAM – Piershil heeft een moeizame overwinning behaald bij hekkensluiter Alblasserdam: 1-3 na 1-2 halverwege. De Piershillenaars oogden loom en sjokten onder zomerse temperaturen 90 minuten over het veld. ,,Er kwam geen energie in vandaag”, zo verklaarde trainer Richard Verhoeven na afloop.

De thuisploeg was dicht bij de openingstreffer, Peter Konings redde bekwaam op een schot van de van Amstelwijck overgekomen Leroy Rubio-Rijsdijk. Daarna was het de beurt aan Edwin Bestebreur. Joost Both wist hem halverwege de eerste helft te vinden in een druk strafschopgebied: 0-1. Tien minuten voor rust maakte Bestebreur op techniek zijn 97-ste competitietreffer voor Piershil 1: 0-2. Het duel leek gespeeld, maar doordat Mustafa Erol een minuut later 1-2 maakte en Peter Konings Bart de Zeeuw van de gelijkmaker afhield kondigde zich een spannende tweede helft aan.

Al in de 53ste minuut kwam de thuisclub met 10 man te staan, arbiter Visser twijfelde geen moment na natrappen door Leroy Naaktgeboren. Wie zich daarna opmaakte voor een Piershils feestje kwam bedrogen uit. Juist de thuisclub stroopte de mouwen op en ging op zoek naar de gelijkmaker. De Piershilse defensie hield eenvoudig stand, de thuisclub speelde te onsamenhangend om de werklust in kansen om te zetten. Een kwartier voor tijd werd het duel beslist. Jan Jaspers kopte een voorzet van Alex van Dijk door en Patrick Korpel tikte de bevrijdende 1-3 binnen. De invaller had ook een tweede treffer op de voet, zijn inzet miste het doel op decimeters. ,,Gewoon tevreden zijn met drie punten, maar we hadden er wel meer moeten maken vandaag”, zo vatte Verhoeven de Piershilse opinie samen.

Opstelling Piershil: Peter Konings, Loek Visser (83. Darwin Essen), Kevin van Valen, Wesley Koedam, Jurriaan Lindhout, Stephan Baaij, Alex van Dijk, Martin de Ruiter, Jan Jaspers (88. Sjoerd Singor), Joost Both, Edwin Bestebreur (67. Patrick Korpel)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.