Basisschool De Boomgaard in Mijnsheerenland krijgt een ‘groene directeur’

419

img_9829Mijnsheerenland – Vanaf maandag 19 september loopt de klimaatactie ‘Groene Voetstappen’. Ruim 30.000 kinderen van deelnemende scholen in heel Nederland laten zien dat ze de uitstoot van broeikasgassen willen helpen verminderen.

Ook op openbare school De Boomgaard in Mijnsheerenland doen de kinderen deze week mee aan de actie. Door zo veel mogelijk te fietsen, steppen, skaten of lopen naar school in plaats van met de auto, verzamelen kinderen ‘Groene Voetstappen’. Een mooie kans om samen (één van de kernwaarden van de school) bij te dragen aan klimaatverbetering, de eigen gezondheid en de verkeersveiligheid.

Directeur Maurice van de Lisdonk vond het jammer dat hij niet mee kon doen aan de actie; hij woont te ver weg om te lopen of fietsen naar school. Daarom, en omdat hij dinsdag jarig was, bedachten de leerkrachten een passende verrassing voor hem. Twee kinderen van groep 8 leidden meester Maurice geblinddoekt naar het schoolplein. Daar stonden alle kinderen van de school klaar om hem toe te zingen. Daarna mocht hij het cadeau onthullen: een ‘dienstfiets’ voor op school! Nu kan hij zich in de Hoeksche Waard op een milieuvriendelijke manier verplaatsen.
Omdat De Boomgaard ook afvalvrije school is, is niet gekozen voor een nieuwe fiets, maar is er een twintig jaar oude fiets opgeknapt: de ‘cyclische economie’ in een notendop.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.