Actievoerders korenmolen De Goede Hoop klaar voor eindsprint om Molenprijs 

0
210

p1090738MIJNSHEERENLAND – De molenaars en andere vrijwilligers van de Stichting Molens Binnenmaas maken zich op voor de eindsprint in de strijd om de Molenprijs 2016. In de komende dagen, tot maandag 3 oktober, kan voor het laatst worden gestemd op de vier molens die zijn genomineerd voor de landelijke BakGiro Loterij  Molenprijs 2016. En de actievoerders hier rekenen er uiteraard op dat iedereen in de Hoeksche Waard en wijde omgeving kiest voor de korenmolen De Goede Hoop in Mijnsheerenland.

Sinds eind augustus de nominatie bekend werd, hebben medewerkers van de molenstichting vier weekends lang stemmen voor deze korenmolen geworven bij dorpsfeesten, op jaarmarkten, oogst- en fruitplukdagen, bij voetbalwedstrijden, op de Open Monumentendag, bij de plaatselijke supermarkt en bij andere evenementen in de regio. Het aantal stemkaarten dat daarbij werd verzameld loopt inmiddels naar de 1200. In totaal werden huis-aan-huis in een aantal dorpen en op drukke publiekspunten 15.000 flyers bezorgd en uitgedeeld.

Op opvallende plekken in de omgeving hingen spandoeken met de kernboodschap van de actie: stem op www.molenprijs.nl/degoedehoop. Via Facebook werden alle berichten over de actie verspreid en gedeeld. De vrijwilligers bestookten hun privé netwerk van familie, vrienden en kennissen met verzoeken om zelf met zoveel mogelijk eigen e-mail adressen te stemmen en op hun beurt hun netwerk in te schakelen.

Komend weekend wordt er nog volop actie gevoerd bij de opening van een tentoonstelling in het Museum Hoeksche Waard in Heinenoord, bij de thuiswedstrijden van de voetbalvereniging GOZ te Mijnsheerenland, bij de Fruitsapdag van Hoeksche Waards Landschap aan de Ritselaarsdijk en opnieuw op alle molens die al gedurende de hele actieperiode op zaterdag zoveel mogelijk in bedrijf waren.

 

Het moet allemaal leiden tot hopelijk nog honderden laatste stemmen voor de molen De Goede Hoop via www.molenprijs.nl. De hoofdprijs is € 50.000, precies het bedrag dat nog nodig is om in december a.s. met de herstelwerkzaamheden aan de molen te kunnen starten. Dat werk kost in totaal € 215.000 en het grootste deel daarvan is inmiddels binnen via bijdragen van een aantal fondsen en een verwachte subsidie van de gemeente Binnenmaas.

 

Hans Wybenga, bestuurslid van de molenstichting en de leider van de actie, heeft goede hoop op een goed resultaat. Hij stuurde eerder deze week een laatste aansporing aan zijn mensen: “Alle signalen die we opvangen wijzen op een nek-aan-nek finish. De laatste stemmen zullen ook dit jaar de doorslag geven!”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.