Nederlaaag met twee gezichten voor Ventura Sport

102
Foto Marcel Versteeg

STRIJEN – Ventura Sport moest afgelopen zaterdag op bezoek bij Nexus in Schiedam. In een wedstrijd met twee gezichten, een zeer matige eerste helft en een betere tweede helft, verloren de Strijense korfballers met 17-11.

Vooraf was Ventura al gewaarschuwd voor de fysieke power, strijd en scherpte van de Schiedamse thuisploeg. Eenmaal binnen de lijnen was daar weinig van terug te zien, want binnen no-time stond er een 5-1 voorsprong voor Nexus op het scorebord. Waar Nexus in het vervolg van de eerste helft vrolijk door bleef scoren had Ventura veel moeite om de korf te vinden. De ruststand van 13-4 was veelzeggend.

In de tweede helft wist Ventura het spelbeeld van voor de pauze knap om te draaien. Er werd nadrukkelijk een schepje bovenop gedaan en de eerste drie doelpunten na rust waren voor Ventura, waarmee de achterstand werd teruggebracht tot 13-7. Later bij 14-9 was de marge nog ‘slechts’ 5 doelpunten, maar verder liet Nexus het niet komen. De wedstrijd eindigde bij 17-11.

“De ruststand van 13-4 was veelzeggend over onze eerste helft, die was zwaar onvoldoende”, aldus Ventura-coach Marcel Versteeg. “Gelukkig tonen we de tweede helft karakter en laten we veel meer zien, maar dan is het kwaad al geschied. Aanstaande zaterdag tegen Gemini zullen we dit direct vanaf het begin moeten laten zien en niet pas na de rust.”

Doelpuntenmakers Ventura Sport: Thomas Zoeter 3x, Siebe Buitendijk 3x, Lennert Leunis 2x, Marlijn Schaap 2x, Sanne Buitendijk 1x.

Stand 3e klasse G:

  1. ADO 3-6
  2. OZC 3-4
  3. Nexus 3-4
  4. DSO 3-4
  5. Gemini 3-2
  6. Ventura Sport 3-2
  7. Conventus 3-1
  8. NIO 3-1

Komende zaterdag (28 september) speelt Ventura Sport thuis tegen Gemini. Aanvang 15:30 uur aan de Sportlaan in Strijen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.