Onverwachte motie voor Burgerpeiling en initiatiefvoorstel voor zienswijze tegen herindeling Hoeksche Waard in Korendijk

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

4946ab11-2d05-4945-a250-a343cd7e7dcaKORENDIJK – In de Korendijkse raadsvergadering van afgelopen dinsdag 11 oktober werd door CDA, GBK en SGP onverwacht een motie ingediend voor een burgerpeiling over de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard en kwam een initiatiefvoorstel op tafel om direct al een eenzijdige zienswijze door de gemeenteraad te laten vaststellen.

Burgerpeiling en Zienswijze

De voorstanders van versterkte samenwerking dienden eerst een motie in, waarin werd opgeroepen om tegelijk met de Tweede Kamerverkiezingen een burgerpeiling te organiseren.

Toen de motie over de burgerpeiling werd aangenomen (CDA, GBK, SGP stemden voor; GL, PvdA, VVD tegen), dienden dezelfde ‘samenwerkers’ een initiatiefvoorstel in. Daarin meldden ze dat de zienswijze die Korendijk mag indienen op het herindelingsontwerp, er alleen uit moet bestaan dat we tegen herindeling zijn en dat het “versterkte samenwerking dient te worden”.

Jelle Stelpstra van de PvdA Korendijk pleitte nog voor een zienswijze waarin een meerderheids- en een minderheidsstandpunt naar voren kwam en waarin ook ingegaan werd op de vragen die door de provincie zijn gesteld, maar tevergeefs. Het initiatiefvoorstel werd aangenomen met alleen de voorstemmen van de indieners.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren