Miraculeuze en emotionele zege voor Piershil

629

foto-pr-jan-jaspers-aan-de-balKrimpen aan den IJssel – Piershil heeft de uitwedstrijd tegen DCV op miraculeuze wijze gewonnen: 4-5 na een 2-3 voorsprong halverwege. Door afzegging van de scheidsrechter werd het voor amateurvoetbal uiterst ongewenste aanvangstijdstip van 17.00 uur zelfs nog met een kwartier verlaat.

Onder leiding van de prima fluitende vervanger Wagner kwam Piershil al snel op voorsprong. Na drie minuten rondde Jan Jaspers bekwaam af na voorbereidend werk van Bestebreur en Van Dijk. Rond de twintigste minuut maakte DCV twee treffers (2-1) en leek het moeilijk avondje te gaan worden. Twee treffers van Jan Jaspers, hij gaf telkens een passend einde aan fraai combinatiewerk, vervolmaakten zijn hattrick en betekenden toch een 2-3 voorsprong bij de thee.

Binnen een minuut na rust was die voorsprong alweer verdwenen, de lange Johan van Wageningen kopte een vrije trap van routinier Van Diejie binnen: 3-3. De slordig spelende Piershillenaars leken tegen laagvlieger DCV door het ijs te zakken, zeker toen Guido van Oijen na 67 minuten overtuigend raakt kopte: 4-3. ,,We waren slordig in balbezit, daardoor speelden we onrustig. Maar ik ben wel trots dat ze de overwinning er toch uitslepen. Complimenten voor Peter Konings, hij speelde onder grote druk”, aldus trainer Richard Verhoeven. Hij doelde op het overlijden deze week van Ben Konings, de vader van de wekelijks excellerende doelman. De minuut stilte bij aanvang was indrukwekkend, net zoals het eindsignaal. Door goals van Geert Bakker (strafschop, 4-4) en Edwin Bestebreur (4-5) konden de Piershillenaars het duel met een goed gevoel en een emotionele groepsknuffel afsluiten.

Een filmpje van de goals staat hier

Foto PR (Jan Jaspers schoot drie keer raak)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.