Binnenmaas wint bij Papendrecht

7 Min Read

fcbinnenmaasPAPENDRECHT – Zaterdag 29 oktober stond de uitwedstrijd tegen Papendrecht op het programma, een wedstrijd om aan te haken met de middenmoot of de aansluiting te verliezen.

In de afgelopen 2 weken had Binnenmaas 2 wedstrijden buiten de competitie en kon dit zien als een oefenprogramma. De eerste wedstrijd was vriendschappelijk tegen Vlotbrug 3 (3e klasser plaats 8) en deze werd gewonnen door Binnenmaas met 2-5. De 2e wedstrijd was voor de beker thuis tegen ‘s Gravenzande (1e klasser plaats 2) en deze werd gelijk gespeeld met 2-2. Uiteindelijk waren er 10 strafschoppen nodig voor de beslissende en deze reeks werd helaas niet gewonnen door Binnenmaas. Toch was dit een uitstekend en zeer knap resultaat, vooral omdat de 1e klasser echt alles nodig had om Binnenmaas bij te kunnen houden.Afgelopen seizoen wist Binnenmaas in de slotfase uit bij Papendrecht te winnen met 1-4 en namen toen de 3 punten mee naar huis.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Binnenmaas en deze was al in de 1e minuut van de wedstrijd alleen deze werd niet goed uitgespeeld.In de 4e minuut was het al wel raak voor Binnenmaas, Bjorn den Otter kopte de bal goed binnen uit een hoekschop die werd genomen door Sven Post. Hiermee was het Binnenmaas dat een keer vroeg op voorsprong kwam i.p.v. een achterstand en dus 0-1.Na het doelpunt van Binnenmaas leek Papendrecht wakker te worden en gingen ze op jacht naar de gelijkmaker.Toch was Binnenmaas dicht bij de verdubbeling van de voorsprong, na een goede 1-2 tussen Sjoerd van der Pers en Danny Maijers was het Sjoerd die net naast schoot.In de 27e minuut was daar dan toch de gelijkmaker voor Papendrecht, Stephan Bravenboer schoot de bal van buiten de 16 binnen in de linker hoek.Het was 13 minuten wachten tot de volgende kans en deze was voor Binnenmaas, Sven Post werd door Danny Maijers vrij voor de doelman gezet, alleen werd Sven onterecht teruggevloten voor buitenspel. In de 42e minuut was het Danny Maijers die in de handen schoot van Karsten van de Velde. Toch kon Binnenmaas op slag van rust nog een keer juichen, Danny Maijers stuurde Sjoerd van der Pers weg en Sjoerd kon alleen af op Karsten van de Velde, Sjoerd wachte knap tot de doelman van Papendrecht ging liggen en schoot  de 1-2 en dus ook gelijk de ruststand binnen.

Het was duidelijk dat Papendrecht gelijk na de rust op jacht ging naar de gelijkmaker. In de 48e minuut kopte Stephan Bravenboer in de handen van Bart de Keijzer, dit na een prima voorzet van Koen Lighaam. Ook Binnenmaas bleef kansen krijgen, Jorian den Otter schoot in de 57e minuut van buiten de 16 hard naast. 1 minuut later was Binnenmaas erg dicht bij de gelijkmaker, Jeffrey Beek werd door een knappe steek pass wegstuurd door Koen Lighaam maar het was de verdediger van Binnenmaas, Rianto Vrutaal, die nog net op tijd een sliding in kon zetten om een 100% te voorkomen.In de 60e minuut zag Bjorn den Otter dat een hard en goed schot uit de kruising werd geplukt door  Karsten van de Velde en voorkwam hiermee de mogelijke beslissing. In de 69e minuut was het weer de beurt voor Papendrecht die de druk nog extra opvoerde, Bart de Keijzer had een knappe redding in huis op een schot van Koen Lighaam en zo bleef Binnenmaas op voorsprong.In de 73e minuut kon en moest Binnenmaas de wedstrijd opnieuw beslissen, Sven Post wipte de bal over de doelman van Papendrecht maar zag dat de bal van de lijn werd gehaald door een verdediger van Papendrecht. Een minuut later was het Danny Maijers die namens Binnenmaas op doel schoot alleen zijn bal ging net over de kruising i.p.v in de kruising.In de 78e schoot Sjoerd van der Pers net naast na een goede voorzet van Johnny Maijers. Het was een spannende slotfase waar beide teams mogelijkheden hadden tot scoren en waar hard werd gestreden door zowel Papendrecht als Binnenmaas.

In de 82e minuut schoot Jay Luciano net naast na een goede pass van George Tomas de Brito.De grootste kans voor Papendrecht was in de 86e minuut, de goed ingevallen Stef van Middelkoop wist de bal bij de 2e paal niet binnen te tikken en de gelijkmaker binnen te schieten.Toch wist Binnenmaas de wedstrijd te beslissen, Jorian den Otter stuurde Danny Maijers weg die op zijn beurt een prima voorzet gaf op Sjoerd van der Pers en deze Sjoerd die in de eerste helft ook al het net wist te vinden schoot de 1-3 en beslissende binnen.

Eindelijk weer de volle winst voor Fc Binnenmaas , hiermee stijgt het een plaats en staat het nu op de 11e plaats, maar staat het nog maar 3 punten achter op de nummer 6 Nieuwenhoorn.Volgende week speelt Binnenmaas zijn 2e derby van het seizoen en dat is thuis tegen Strijen. Strijen op een 7e plaats en 3 punten meer, kortom hier kan Binnenmaas goede zaken doen.

• Opstelling: Bart de Keijzer, Kees de Winter, Ralph vd Giessen, Richard vd Wilt, Sven Post, Sjoerd vd Pers, Johnny Maijers, Danny Maijers, Bjorn den Otter, Jorian den Otter en Rianto Vrutaal.
  • Wissel: Robin Bezemer, Yordi Molendijk, Lennert Kleywegt en Joey de Jong.