Diamanten en Briljanten bruidspaar in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Binnen een week bezocht burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld twee jubilerende bruidsparen in Oud-Beijerland en verraste hen met een boeket bloemen namens het gemeentebestuur. 

DIAMANTEN BRUIDSPAAR

60-jarig-huwelijk-vollaard-van-belle

Dinsdag 25 oktober was het 60 jaar leden dat meneer H. (Henk) Vollaard (84) en mevrouw G. (Ger) Vollaard-van Belle (83) hun jawoord gaven voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. De bruidegom zag het levenslicht op 13 februari 1932 in Oud-Beijerland; de wieg van de bruid stond op 17 mei 1933 in Nieuw-Beijerland. 

Uitvoerder

Meneer Vollaard verdiende zijn dagelijks brood als uitvoerder in de bouw. Mevrouw Vollaard deed vroeger heel veel aan sport: zwemmen en turnen. En daar ondervindt zij nog dagelijks profijt van. Hun grote gezamenlijke hobby was met de caravan op vakantie gaan. Daarnaast speelde ‘muziek’ een grote rol in het leven van de bruidegom. Maar liefst 70 jaar speelde hij trompet in twee muziekkorpsen. Twee jaar geleden nam hij noodgedwongen afscheid van het Senioren Orkest Hoeksche Waard

Kinderen

Het echtpaar Vollaard kreeg twee kinderen (dochters) en daarnaast is de familie uitgebreid met vier kleinkinderen (drie kleindochters en een kleinzoon).

BRILJANTEN BRUIDSPAAR

65-jarig-huwelijk-vis-romsom

Vandaag (maandag 31 oktober) vieren meneer A. (Arie) Vis (85) en mevrouw C.D. (Door) Vis-Romsom (87) dat zij 65 jaar getrouwd zijn. De beelden van deze dag bewaren zij vooral in hun herinnering: trouwfoto’s zijn namelijk niet. De wieg van zowel bruidegom als bruid stond in Rotterdam respectievelijk op 23 november 1930 en 24 november 1928. Zij ontmoetten elkaar voor de eerste keer bij Nationale Nederlanden in Rotterdam waar ze beiden werkten. Het echtpaar woonde tot 1975 in het Oude Noorden in Rotterdam. Eerst inwonend bij de moeder van de bruidegom en later op zichzelf in dezelfde straat. In 1975 verhuisden zij naar IJsselmonde en rond 1990 naar Spijkenisse. Inmiddels wonen zij drie in Oud-Beijerland, waar zij mantelzorg ontvangen van hun dochter die ook in Oud-Beijerland woont.

 

Werk

De bruidegom begon zijn loopbaan als elektromonteur bij het latere Imtech en klom op tot hoofduitvoerder van grote projecten (onder meer de bouw van de Tweede Kamer en de ‘Bijlmerbajes’). De bruid was aanvankelijk ankerwikkelaarster en nam later de zorg voor het gezin en huishouden op zich.

 

De bruidegom houdt zich graag bezig met het maken van kaarten en zijn Marklin treinbaan. Ook voetbal kon op zijn warme belangstelling rekenen… dat blijkt wel uit het feit dat hij altijd in het bezit was van een seizoenkaart voor Feijenoord. De bruid gaat twee dagen per week naar de dagverzorging van Het Palet.

 

Kinderen

Het echtpaar Vis reeg drie kinderen (twee zoons en een dochter) en daarnaast is de familie uitgebreid met zeven kleinkinderen een drie achterkleinkinderen.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren