Basisschool “Het Driespan” verdient het label ‘school op seef’

0
2642

img_0068PuttershoekVoor de tweede maal heeft openbare basisschool het Driespan uit Puttershoek het verkeersveiligheidslabel ‘School op seef’ verdiend. Wethouder Wouter Joosten van de gemeente Binnenmaas reikte dit certificaat op dinsdag 1 november uit aan de directeur van de school, Gert Heijmans. Dit gebeurde, heel toepasselijk, tijdens een dode-hoek-les die aan de leerlingen van de groepen zeven werd gegeven.

De school heeft het label behaald vanwege haar activiteiten rondom verkeerseducatie en verkeersveiligheid. Tijdens de uitreiking was dit ook heel goed zichtbaar. Op de weg voor de school parkeerden die ochtend twee vrachtwagens. De leerlingen uit de groepen zeven kregen die ochtend les over de dode hoek die bij vrachtwagens kan ontstaan.
Zo zijn er gedurende het schooljaar veel actieve lessen die in de gehele school worden aangeboden. Kleuters leren bijvoorbeeld veilig over te steken en in de middengroepen wordt er op het schoolplein aan de fietsvaardigheid van de kinderen gewerkt.

Afgelopen dinsdag werden deze inspanningen beloond met het label, uitgereikt door wethouder van de gemeente Binnenmaas: Wouter Joosten.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.