Aankomst etappe Eneco Tour 2017 in Hoeksche Waard verplaatst naar 2018

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

enecotourhwHOEKSCHE WAARDWat medio april nog zeker was, dat in augustus 2017 een doordeweekse etappe van het wielerevenement Eneco Tour zou aankomen in Oud-Beijerland, is verschoven naar 2018. Er is veel animo voor het evenement in 2017, waardoor de Hoeksche Waard lang op toezegging heeft moeten wachten. Na afwegingen binnen Golazo, zoals het niet passen in het rittenschema wordt dit evenement voor de Hoeksche Waard verplaatst naar 2018. De verwachting is dat nog dit jaar de Hoeksche Waard en Stichting Hoeksche Waard Promotie een overeenkomst tekenen voor het grote wielerevenement in het jaar 2018.

Internationaal evenement

De Eneco Tour is een wielerevenement met (inter)nationale uitstraling. Dat zal de komende jaren ook niet veranderen. De wielerronde wordt verreden door België en Nederland en behoort tot de UCI World Tour, één van de belangrijkste wielercompetities ter wereld. Een aantal wethouders Sport en Cultuur en een Hoeksche Waardse stichting (in oprichting) hebben zich hier het afgelopen jaar sterk voor gemaakt.

Heel de Hoeksche Waard in beweging

De lokale organisatie van het evenement is in handen van de stichting in nauwe samenwerking met SOHW. Het is de bedoeling dat er voorafgaand en tijdens het evenement diverse activiteiten worden georganiseerd voor alle doelgroepen in de samenleving onder het motto ‘Heel de Hoeksche Waard in beweging’. Ook wil de stichting in samenwerking met de Hoeksche Waardse muziekverenigingen, sport en cultuur, met elkaar verbinden. Behalve de lokale initiatieven is er vanuit de Tourorganisatie aandacht voor animatie en breedtesport, zoals bijvoorbeeld de Kidsride.

Regioprofilering

Het zou voor het eerst zijn dat de Eneco Tour de Hoeksche Waard aandoet. Met dit evenement kan de Hoeksche Waard zich op verschillende manieren op de kaart zetten. Het biedt vele mogelijkheden voor publiciteit (eilandmarketing) en hospitality (relatie- en netwerkmogelijkheden). Daarmee draagt het evenement in hoge mate bij aan de regioprofilering van de Hoeksche Waard, onderdeel van het uitvoeringsprogramma van  SOHW. Daarnaast is de verwachting dat het evenement een gunstig effect heeft op de lokale economie.

                                              


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.