Techniekochtend Cromstrijen weer een groot succes!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

techniekochtendCROMSTRIJEN – Dit jaar sloegen gemeente, bedrijfsleven en het basisonderwijs voor de tweede keer de handen ineen om een techniekochtend te organiseren. Er is en blijft namelijk nog steeds veel behoefte aan technisch personeel. Vandaar dat leerlingen van groep 8 op woensdag 16 november bij diverse technische bedrijven in Cromstrijen op een actieve manier kennis konden maken. “In een woord geweldig! Dat wij dit samen met het bedrijfsleven en het onderwijs voor een tweede keer konden organiseren. Het enthousiasme bij de deelnemende bedrijven en bij de leergierige leerlingen spatte er vanaf!”, aldus wethouder Pieter Paans.

Wat kun je met techniek? 

Het idee om een techniekochtend te organiseren is ontstaan uit het feit dat het aantal leerlingen in de technische sector afneemt. Met deze ochtend willen gemeente, bedrijfsleven en basisonderwijs de kinderen een beter beeld geven over de baanmogelijkheden met een technische (vervolg)opleiding. Maar ook bij welke interessante bedrijven zij in de toekomst kunnen werken met een technische opleiding.

Welke bedrijven deden mee? 

Dit jaar bestond de deelname uit een gevarieerd aantal technische bedrijven. In Klaaswaal konden de kinderen zelf aan de slag met een lasapparaat bij Reedijk. De Numansdorpse bedrijven bestonden uit:

  • Kenbri, gespecialiseerd in brandbestrijdingsvoertuigen
  • Van Gemeren, gespecialiseerd in landbouwmechanisatie
  • Optiband, gespecialiseerd in transportbanden
  • Van Rooijen, gespecialiseerd in plaatbewerking
  • Van de Zaag, gespecialiseerd in interieurbouw van auto’s
  • Mutrox, gespecialiseerd in geluidsisolatie en akoestiek

 

Hoe zag de ochtend eruit? 

De leerlingen uit groep 8 van alle basisscholen uit Cromstrijen bezochten tijdens de techniekochtend een van deze bedrijven. In totaal deden ongeveer 130 leerlingen mee aan de ochtend. Met een speciale bus werden de leerlingen van en naar de bedrijven gebracht waar zij een rondleiding en uitleg kregen van de directeur of bedrijfsleider. Op een innovatieve en vooral actieve manier maakten zij bij het bedrijf kennis met de techniek. De leerlingen ontvingen na de ochtend een goodiebag met informatie en gadgets van de deelnemende bedrijven en de gemeente. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren