ZBVH ruim langs SNS.

img_0147Zuid-Beijerland – De thuiswedstrijd van ZBVH tegen rode lantaarn drager v.v.SNS uit Stad a/h Haringvliet leverde een klinkende 4-0 zege op voor de Zuid-Beijerlanders.

De Zuid-Beijerlandse Combinex-brigade begon voortvarend aan de wedstrijd en dat resulteerde al binnen 5 minuten in een voorsprong voor de Borremans/Rollof-formatie. Een voorzet van rechteraanvaller Arjan Andeweg werd door middenvelder Floris van der Weijden met het hoofd verlengd op de vrijstaande linkerspits Justus Lagendijk, die van korte afstand de Flakkeese keeper het nakijken gaf, 1-0. Hierna gooide SNS, zoals van een Flakkeese ploeg mag worden verwacht, er duidelijk een schepje bovenop. SNS werd daarbij ook geholpen door de Herculianen die in deze fase uiterst slordig acteerden en om de haverklap simpel balverlies leden. Een factor van belang was hierbij zeker het hobbelige veld dat soepel combinatievoetbal eigenlijk onmogelijk maakt. Toch was er in de 21e minuut nog een 100% kans voor ZBVH-spits Jimmy Andeweg, die na een knappe steekpass van Jasper Notenboom, alleen op de Flakkeese keeper af mocht gaan, maar besloot met een schot net naast het SNS-doel. Rond het halfuur kwam ZBVH alsnog op een 2-0 voorsprong. De vaak ongrijpbare Justus Lagendijk, die vaak alleen maar was af te stoppen met een overtreding, versierde een vrije schop. Voor dit soort standaardsituaties heeft ZBVH een specialist in huis, de met een fraaie traptechniek gezegende Jimmy Andeweg. De vrije schop vanaf links werd door Andeweg neergelegd bij de tweede paal waar middenvelder Floris van der Weijden opdook en met het hoofd de 2-0 op het bord zette. Pakweg 10 minuten later volgde ook nog de 3-0 toen een afgeslagen voorzet vanaf links voor de voeten viel van middenvelder Jasper Notenboom, die met een droge knal van zeker 20 meter, de SNS-doelman kansloos liet. Met de 3-0 bij rust zat ZBVH uiteraard op rozen.

De tweede helft kenmerkte zich voornamelijk door middenveldspel waarbij SNS geen kansen kon afdwingen. Hercules-keeper Jordi Verkerk had een rustige middag en kwam nooit in de problemen. De Zuid-Beijerlanders geloofden het wel en drongen niet al te fanatiek meer aan. Toch viel halverwege de tweede helft ook nog de 4-0 toen de over links weggestuurde, uitstekend spelende Arjan Andeweg een panklare voorzet afleverde die door de voor het doel opduikende kilometervreter Floris van der Weijden het vijandelijke doel werd ingegleden. Met deze mooie 4-0 stand werd het einde van de wedstrijd bereikt.

De duidelijke overwinning zorgt ervoor dat de Borremans-brigade zich handhaaft op de 6e plaats van de ranglijst. Volgende week is ZBVH vrij van competitie maar speelt wel een vriendschappelijke wedstrijd bij Abbenbroek.

ZBVH; Verkerk– de Jong (Hoek), Cats, Bakker, Burger– Notenboom, Breure, van der Weijden (Konijnendijk)– Arjan Andeweg, Jimmy Andeweg, Lagendijk (Buitendijk).

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.