Strijen herstelt zich knap

STRIJEN – Na de nederlaag tegen Alexandria kreeg Strijen een mentale opdoffer. Ook kwamen Kevin Theuns –gebroken neus- en Dennis de Man – 3 gekneusde ribben – niet ongeschonden uit de strijd en toen in de wedstrijd tegen DCV na 20 minuten een 0-2 achterstand op het scorebord stond zakte de moed in de schoenen van vele Strijense supporters. De kanaries stroopten toen echter de mouwen op en wisten uiteindelijk een 3-3 gelijkspel te realiseren in een wedstrijd die van de eerste tot de laatste minuut boeide en voor beide partijen tot een hogere score had kunnen leiden.

Reeds in de 5e minuut kwam Strijen op achterstand toen een afgeslagen corner de bal door Patrick Groen vol op de slof genomen werd en onhoudbaar voor keeper Natoe dos Santos in het doel verdween. In de 20e minuut kwam DCV wel erg gemakkelijk aan een grotere voorsprong; scheidsrechter Spaans kende een strafschop toe, nadat een ingeschoten bal via zijn schoen op de hand van Justin de Man belandde en Tim van Diejie dit buitenkansje met beide handen aangreep: 0-2.

In het laatste kwartier van de eerste helft pakte Strijen een overwicht en had Colin van den Berg pech dat zijn kopbal door keeper Ian Luthart overgetikt werd, maar in de 38e minuut wist hij toch de aansluitingstreffer aan te tekenen toen hij er als de kippen bij was toen een vrije trap van Vincent Monster via de binnenkant van de paal door hem werd binnengetikt. Vlak na de rust leidde opnieuw een vrije trap van Vincent Monster de gelijkmaker in. De gekeerde bal werd door Alwin van  der Werff in de rebound met een fraaie boog tot doelpunt gepromoveerd: 2-2.  Strijen voelde dat er meer mogelijk was en zette DCV onder zware druk. Echter een te ver opgerukt Strijen bood in de 70e minuut Johan van Wageningen een vrije doortocht naar Strijen-keeper dos Santos en scoorde via de binnenkant van de paal 2-3. Lang mocht DCV niet genieten van de voorsprong want een ingebrachte bal werd na een flipperkastsituatie door Justin de Man tot doelpunt gekroond: 3-3.  Het spel golfde vervolgens op en neer en verkregen beide ploegen kansen op een voorsprong. Nadat Sharlton Sambo was doorgebroken bood hij de ingevallen Dion van Kralingen een uitgelezen mogelijkheid deze aan te tekenen, maar keeper Ian Luthart wist zijn inzet te stuiten en was de ook voor keeper Luthart opgedoken Colin van den Berg te gehaast in de afwerking. Strijen kende echter geluk dat een vrije trap van Tim van Diejie op de lat belandde.

In de slotfase bracht trainer Geert Meijer nog de na een lange liesblessure weer terugkomende Pascal Burger in het veld als extra slot op de deur om niet alsnog in de slotfase ongelukkig toch nog tegen een nederlaag aan te lopen.

A.s. zaterdag wacht Strijen nog de zware uitwedstrijd tegen BVCB in Bergschenhoek. Na de opnieuw verrassende uitslagen in de 2e klasse D is het duidelijk dat Strijen de punten hard nodig heeft om het hoofd boven water te kunnen houden.