Afscheid van 84 jaar onderwijservaring op IKC ‘t Kraaienest

0
656
Foto IKC ‘t Kraaienest

Piershil – Na een geweldig dinsdag waarin de kinderen van ’t Kraaienest samen met circus Rotjeknor nieuwe dingen hebben geleerd, feest hebben gevierd en optredens hebben verzorgd, zijn Suze Mol en Marjoleinen Glerum gevraagd om in een elastiek te komen staan. Dit elastiek is niet zomaar gespannen om alle kinderen en collega’s van ‘t Kraaienest. Het elastiek staat symbool voor verschillende dingen:

Als eerste stelt het de verbondenheid van juf Suze en Juf Marjoleine aan het onderwijs voor. Vandaag neemt ’t Kraaienest afscheid van 84 jaar onderwijservaring. Juf Suze heeft 44 jaar in het onderwijs gewerkt, juf Marjoleine 40 jaar. Soms verwijst het team met elkaar nog wel eens terug naar ‘iets van vroeger’. Dan zijn ze nog even lekker ouderwets. Zo lijken ‘op je beurt wachten’ of ; door niemand heen praten’ niet meer in de mode, maar zijn het nog steeds basisomgangsnormen. Zéker bij juf Suze!

Als tweede stelt het hun loyaliteit aan ’t Kraaienest voor. Ze hebben beiden meer dan dertig jaar op deze school gewerkt. Juf Suze altijd in groep 1 en in groep 2. Juf Marjoleine altijd in groep 3 en in groep 4. Hoe moet het nu straks wanneer iemand in de onderbouw een ongelukje heeft?

Als derde wordt het elastiek toegepast om iets bij elkaar te houden. Juf Suze en Juf Marjoleine hebben veel verschillende juffen en meesters verwelkomt en uitgezwaaid. Suze, heeft lang in de MR gezeten om het personeel te vertegenwoordigen en om belangrijke beslissingen voor ’t Kraaienest te nemen. Het elastiek staat in deze situatie dan ook voor het bij elkaar houden van alle kinderen en alle leerkrachten.

Ten vierde staat het elastiek voor veerkracht. Er zijn veel nieuwe aanpassingen binnen het onderwijs van hen gevraagd. Van het krijtbord naar het digibord, van de werkboeken naar de Chromebooks en van een weekbrief of een praatje bij het hek, naar de Parro app.

Ten vijfde staat het elastiek voor doorzettingsvermogen. Hoe moeilijk een situatie of een thuissituatie ook was, ze bleven de school trouw. Zo was Suze vorig jaar, vijf weken na haar beenoperatie weer dagelijks op school. Ziek zijn, wuifde ze met twee handen weg. Deze rekbare en zichtbare band hebben ze tegelijkertijd doorgeknipt nadat de hele school heeft afgeteld van 10 naar 0. Met het doorknippen van dit elastiek, kunnen ze onbeperkt, groots en zeer verdiend gaan genieten van hun pensioen. De nieuwe bestuursvoorzitter van de Hoeksche school Ad Keller overhandigde mooie en een prachtige cadeaubon ‘Wat een prachtige dag is dit geweest.’


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.