IKC De Wereld op Centrum in Oud-Beijerland luidt watertappunt in op Nationale Kraanwaterdag!

399
FOTO Regiekr8

OUD-BEIJERLAND – Nationale Kraanwaterdag in de Hoeksche Waard werd afgetrapt in Oud-Beijerland op IKC De Wereld op Centrum (De Zevensprong). Professor Lamoraal, van de afvalvrije school, en de mascotte Billie de Bever, van Jongeren op Gezond Gewicht, waren ook aanwezig. Zij hebben samen met de sportpromotor van Regiekr8 alle kinderen van de school opgeroepen om een waterfles mee te nemen naar school zodat ze deze konden vullen bij het nieuwe watertappunt op het schoolplein.

Kraanwater drinken is een gezonde keuze. Uit onderzoek blijkt dat kinderen zich beter kunnen concentreren als ze voldoende water drinken. Dit jaar staat Nationale Kraanwaterdag bovendien in het teken van duurzaam omgaan met kraanwater. Als kinderen beter weten waar hun kraanwater vandaan komt en hoe het wordt gemaakt, is het voor hen vanzelfsprekend om ook slim om te gaan met kraanwater.

Deze week krijgen de leerlingen van De Wereld op Centrum ook kraanwaterles. In de lessen gaan ze het hebben over de herkomst van kraanwater en hoe kraanwater wordt gemaakt. Ook krijgen de kinderen concrete handvatten hoe ze slimmer kunnen omgaan met het gebruik van kraanwater.

Alle kinderen waren enthousiast, het was een geslaagde ochtend! “​ We willen graag van iedere woensdag een ‘kraanwaterdag’ maken. We vragen de kinderen om de pakjes drinken thuis te laten en te genieten van ons heerlijke drinkwater”​ aldus Yvette Goudriaan en John Staps, directie van De Wereld op Centrum. Kraanwater is namelijk, lekker, gezond én een duurzame keuze. Naast het drinken van kraanwater besteden we tijdens het schooljaar ook in de lessen aandacht aan het thema water.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.