Basisschool De Dubbeldekker in Numansdorp nu ook School op Seef proof!

0
1159

img_6226NUMANSDORP – Wat een feest was het vanmorgen op basisschool de Dubbeldekker! Niet alleen brachten Sinterklaas en zijn pieten de kinderen een bezoek voordat zij weer afreizen naar Spanje. Ook wethouder Pieter Paans bezocht de school met een mooi cadeau. Hij reikte namelijk het verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF uit.

De Dubbeldekker verdient het label voor haar structurele inzet op het gebied van verkeerseducatie en –veiligheid in en om de school. Naast de Dubbeldekker hebben de Numansdorpse scholen de Bron en de Takkenbosse ook een SCHOOL op SEEF label. Wethouder Pieter Paans is trots dat hij het eerste label aan de Dubbeldekker mocht overhandigen. “Het bewust maken van veiligheid in het verkeer speelt op jonge leeftijd al een belangrijke rol. Het behalen van het label is een mooie kroon op de inzet van de school en de kinderen!”

De pieten zaten meteen in hun rol en toonden de kinderen goede en slechte voorbeelden van veiligheid in het verkeer. Onder toeziend oog van Sinterklaas en zijn pieten reikte wethouder Paans niet alleen het verkeersveiligheidslabel uit aan de school maar ook een tas voorzien van allerlei oefenmaterialen voor verkeerslessen en een cheque ter waarde van € 150,00 ook te besteden aan materialen t.b.v. verkeerseducatie en –veiligheid.

SCHOOL op SEEF

Het verkeerseducatieprogramma SCHOOL op SEEF is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, stadsgewest Haaglanden en stadsregio Rotterdam. Ze streven hiermee naar duurzame, planmatige en hoogwaardige verkeerseducatie op alle basisscholen in Zuid‑Holland. Uitgangspunt daarbij is een veilige, maar vooral ook zelfstandige deelname van kinderen in het verkeer. Het label is drie jaar geldig. Daarna wordt de school opnieuw getoets


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.