Terugblik Pannenkoekdag op vrijdag 22 maart 2019 IKC De Schelf

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

‘s-Gravendeel – Iedereen heeft het altijd maar druk, druk, druk. Hierdoor krijgen onze opa’s en oma’s niet altijd de aandacht die ze verdienen. Op Nationale pannenkoekdag brengen we hier op OBS De Schelf in ‘s-Gravendeel verandering in. Onder het motto ‘Bak mee voor ouderen!’ zetten de leerlingen in groep 7 ouderen in het zonnetje met zelfgebakken pannenkoeken!


Een eeuwenoude traditie
In Engeland, Ierland en Australië wordt al eeuwenlang Pannenkoekdag gevierd op de dinsdag voorafgaand aan Aswoensdag. Aswoensdag is de eerste dag van de christelijke vastenperiode, wat vroeger betekende dat je 40 dagen lang geen eieren, melk en vetten mocht eten. En omdat het zonde was om die ingrediënten weg te gooien, werden daar op die dag pannenkoeken van gebakken.

Tegenwoordig wordt er niet meer zo streng gevast. Maar pannenkoeken eten is nog steeds een feest voor jong en oud. Vandaar dat wij op onze school deze traditie ook hebben geïntroduceerd en we op Pannenkoekdag wat extra aandacht besteden aan de oudere medemens. Want waarmee kan dat nu beter dan met een pannenkoek?

IKC de Schelf heeft gelukkig de hulp van een bijzonder enthousiaste en betrokken ouderraad om deze grote klus te klaren. 

Omwonenden ontvangen al jarenlang een uitnodiging voor een pannenkoekenlunch.

IKC De Schelf vindt het van groot belang dat kinderen niet alleen leren rekenen, lezen en schrijven, maar ook hoe je om moet gaan met anderen. Naast het lerenpannenkoeken bakken en natuurlijk afwassen komen er vaardigheden aan bod als bedienen en optreden als een goede gastheer of -vrouw. De relatie met de buurt versterken is een andere reden waarom de school meedoet. Jaarlijks bezoeken erg veel grootouders van leerlingen en buurtbewoners met veel plezier de school. De reacties van de bezoekers zijn hartverwarmend. Opa’s en oma’s vinden het heel erg leuk om hun kleinkinderen op school in actie te zien. Omwonenden zien het als een soort reünie van buurtbewoners. Het werd op vrijdag 22 maart weer gezellig druk in het tijdelijk restaurant!! Het restaurant werd bezocht door ruim 100 opa’s en oma’s.

Na afloop trakteerde groep 7 zichzelf op een……..pannenkoek en deze geweldige prestatie was dat meer dan verdiend!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.