Gemeente Oud-Beijerland stelt Opnieuw budget beschikbaar voor Starterslening

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Vanwege het succes van de Starterslening stelde de gemeenteraad van Oud-Beijerland op dinsdagavond 6 december 2016 opnieuw geld beschikbaar voor starters. Na bedragen van€ 200.000,- en € 400.000,- in 2014, en € 400.000,- in 2015 is het fonds nu aangevuld met € 500.000,-. Door het beschikbaar stellen van het bedrag helpt de gemeenteraad nog meer starters bij de aankoop van hun eerste woning. Hun positie op de woningmarkt wordt verbeterd en de doorstroming op de woningmarkt komt zo beter op gang.

Starterslening

De Starterslening is in het leven geroepen om het voor starters op de woningmarkt eenvoudiger te maken om een huis te kopen. De Starterslening is een aanvullende lening, die starters kunnen aanvragen als de hypotheek niet toereikend is om een huis te kopen. In de eerste drie jaar betalen starters geen maandlasten voor de lening.

Voorwaarden

De Starterslening is bedoeld voor starters die in Oud-Beijerland hun eerste koopwoning aanschaffen. Daarnaast worden de volgende voorwaarden gesteld:

  • maximale verwervingsprijs (inclusief alle bijkomende kosten) van een woning: € 200.000,-;
  • maximaal leenbedrag: 20% van de verwervingsprijs, oplopend tot max. € 35.000,-;
  • de voorwaarden van de NHG zijn van toepassing;
  • de lening is alleen toepasbaar op bestaande koopwoning (bij aankoop van een nieuwbouwwoning is de regeling niet van toepassing);
  • de starter is niet eerder eigenaar geweest van een woning;
  • de Starterslening wordt niet verstrekt indien andere financiële regelingen zijn toegekend.

Meer informatie over de Starterslening is te vinden op de projectpagina.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren