Cromstrijen burgemeester Jan Luteijn roept tijdens nieuwjaarsreceptie op om schouder aan schouder in gesprek te gaan

0
272

CROMSTRIJEN – Hij keek terug op een rustige jaarwisseling zonder grote incidenten, zonder slachtoffers voor zover bekend. De hulpverleners van politie/brandweer/ambulancedienst konden hun werk in de Hoeksche Waard veilig doen. 

Samenwerken is volgens de burgemeester een uitdaging. En gaat niet vanzelf. Samenwerken begint met vertrouwen in elkaar en gaat gepaard met geven en nemen. Samenwerken en solidariteit horen bij elkaar. Samen uitvoeren betekent ook samen besluiten. Daar zit vooral de uitdaging. Hij roept op om rond de tafel te gaan zitten voor een goed gesprek. Liefst aan een ronde tafel zonder hoeken en geen verschillende afstanden tot elkaar, maar schouder aan schouder in gesprek. Met een verfrissende blik op de toekomst van de Hoeksche Waard en met de wil er samen toch uit te komen. 

Ook sprak de burgemeester over de plannen van de gemeenten voor het komende jaar. Economie, recreatie en veiligheid krijgen impulsen in beide dorpen. In het sociaal domein werkt de gemeente met de andere gemeenten samen om zorg en ondersteuning te optimaliseren voor wie dat nodig heeft. De uitvoering van de Vitaliseringsagenda die door de gemeenteraad in mei 2016 is vastgesteld krijgt hoge prioriteit.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.