‘s-Gravendeel in eigen huis ruim onderuit tegen Nieuwerkerk

Verslag Jeffrey Nathalia Foto Sandra Barth

’s-Gravendeel heeft niet kunnen verrassen tegen lijstaanvoerder Nieuwerkerk en ging met 0-6 hard onderuit.

In het begin het gebruikelijke aftasten, maar al gauw kreeg Nieuwerkerk grip op de wedstrijd. Al na negen minuten een waarschuwing schot van Stefan v/d Vlegel wat maar net naast ging. Kort hierna deed voor ’s-Gravendeel Zoey Hoogwerf een poging van grote afstand. Hij zag doelman Kevin de Geus ver voor zijn doel staan en probeerde met een boogbal de doelman te passeren, maar de Geus was net op tijd om dit te verijdelen. Maar voor het kwartier kwamen de gasten op 0-1. De bal werd niet goed weggewerkt uit het ’s-Gravendeelse strafschopgebied. De bal belandde bij Roy de Oude die de 0-1 op zij naam mocht zitten. Vlak na dit doelpunt een knap opgezette aanval aan ’s-Gravendeelse zijde. Via Luke Remijn kwam de bal vanaf rechts bij Youri Ton, die bereikte Perrie Huisman, maar die mikte over. Ricardo Bakker kon na twintig minuten redding met de voet brengen toen Remco Langerveld op hem afstevende. Maar de doelman was vier minuten later kansloos toen vanaf de linkerzijde Bart Slob zich vrij eenvoudig langs enkel ’s-Gravendeelse verdedigers slalomde en de 0-2 binnenschoot. Youri Ton had hierna de pech dat de lat in de weg lag voor de aansluiter.

’s-Gravendeel kwam kort hierna zelfs op een 0-3 achterstand. Er werd niet echt goed ingegrepen waardoor Remco Langerveld mocht scoren. Voor de rust werd het leed verergerd voor ’s-Gravendeel. Luke Remijn stopte zijn tegenstander met een sliding op een verkeerde manier af. Scheidsrechter van Drunen kon niets anders doen, dan terecht naar de elfmeter stip wijzen. Shane v/d Engel schoot de strafschop feilloos binnen. De 0-4 stand was tevens de eindstand.

Na de gebruikelijke thee en de aanwijzingen van de trainers, probeerde ’s-Gravendeel wat aan de achterstand de doen. Maar aan die illusie werd al na vijf minuten een einde gemaakt toen Stefan v/d Vlegel de 0-5 op het scorebord bracht. ’s-Gravendeel liep achter de feiten aan. Zo kon Ronald van Wingerden met een uiterste inzet nog voorkomen dat het 0-6 werd en hielp de paal nog voor ;s-Gravendeel even later. Die stand werd wel door Nieuwerkerk behaald. Heel knullig balverlies op het middenveld deed Shane v/d Engel in balbezit komen die vrij eenvoudig de 0-6 kon noteren. Een minuut voor het eindsignaal krulde Maurits Kuiper de bal nog fraai over de muur na een toegewezen vrije trap op rand zestien. De redding van Kevin de Geus was even zo fraai, waardoor de 0-6 eindstand op het scorebord bleef staan.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel de uitwedstrijd tegen Groote Lindt. Aanvang 14.30 uur.