Nieuw Futurahuis in Oud-Beijerland voor alleenstaande senioren wordt woensdag 11 januari geopend

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Oud-Beijerland – Het Futurahuis in Oud-Beijerland wordt op woensdag 11 januari 2017 om 14.30 uur officieel geopend. Nadat op 19 mei 2016 de eerste paal werd geslagen door wethouder mevrouw D.M. van der Werf-Weeda en de heer Frits van Geen (mede-initiatiefnemer van Futura Zorg) wordt het Futurahuis vóór de kerstdagen reeds opgeleverd. Na deze oplevering arriveert de inventaris en kan het huis in orde worden gemaakt voor de komst van de eerste bewoner op 16 januari 2017.

Futura, een nog jonge organisatie met de ambitie om “wonen, zorgen en leven” voor alleenstaande senioren met een zorgvraag op een vernieuwende wijze vorm te geven. Dit doet zij door het realiseren van zogenoemde Futurahuizen. Het Futurahuis in Oud-Beijerland is het vierde dat zijn deuren opent.

Het Futurahuis biedt aan 17 alleenstaande senioren, mét of zonder zorgbehoefte, de mogelijkheid om zelfstandig te wonen en tegelijkertijd verzekerd te zijn van de benodigde zorg, indien dit nodig is. De kleinschaligheid en daardoor de mogelijkheid om persoonlijke aandacht te kunnen bieden aan elk van de bewoners is een belangrijk uitgangspunt voor Futura. Daarnaast is het voor Futura van wezenlijke betekenis om aan te sluiten bij de wensen van senioren. Zij willen wonen in een prettige omgeving en regie blijven voeren over hun leven. Naast de lokale functie vervult het Futurahuis ook een regionale functie.

In het Futurahuis in Oud-Beijerland zijn nog enkele appartementen beschikbaar voor senioren met een zorgbehoefte. Voor nadere informatie over de mogelijkheden kan contact worden opgenomen met de locatiebeheerders: Toine en Monique IJpelaar, telefonisch te bereiken onder nummer 06-86866166 of per mail: [email protected].


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren