Coalitie Korendijk neemt initiatief op de besteding van het financiële overschot over 2016

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Archief

KORENDIJK – De coalitiepartijen in de gemeenteraad van Korendijk hebben tijdens de commissievergadering een voorschot genomen op de besteding van het financiële overschot over 2016. Volgens wethouder financiën Paul Boogaard zal dit overschot circa 1 miljoen bedragen.

SGP fractievoorzitter Johan Matze gaf ook namens CDA en PvdA de richting aan waar de coalitie aan denkt. Ook de andere partijen uit de gemeenteraad werden uitgenodigd om mee te denken. De gemeenten in de Hoeksche Waard ontvangen de komende jaren inkomsten uit precariobelasting waardoor er financiële ruimte is om goede dingen te doen voor de inwoners.

De coalitie in Korendijk vindt ‘zorg voor’ een heel belangrijk thema. Matze: “Korendijk wil goed voor haar inwoners zorgen en daarom benoemen wij een aantal concrete punten die voor de leefomgeving van de inwoners van dagelijks belang zijn. Denk daarbij aan verzorgd groen en een nette openbare ruimte. Maar ook aan zorg voor onze jongeren en hun sociale omgeving en zorg voor onze mantelzorgers, onder andere door een goede respijtzorgvoorziening.”

De coalitiepartners denken ook nadrukkelijk aan goede bereikbaarheid van voorzieningen. “Zorgen voor betekent ook goede en bereikbare voorzieningen en daarom willen wij de haalbaarheid van collectief vraagafhankelijk vervoer opnieuw beoordelen. Ook de digitale infrastructuur draagt bij aan bereikbaarheid, dus snel internet voor alle Korendijkers willen wij op korte termijn realiseren.”

De coalitie kijkt ook naar het teruggeven van geld aan de inwoners: “Een eerste rekensom laat zien dat we de onderwerpen die we belangrijk vinden binnen onze financiële mogelijkheden goed kunnen waarmaken. Als er dan nog geld over is, is het wat SGP, CDA en PvdA betreft ook een gesprekspunt om geld terug te geven aan elk huishouden.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.