Ventura Sport verliest

Ventura Sport is tegen de 2e verliespartij van het seizoen aangelopen, in een matige wedstrijden van de Strijenaren was Stormvogels met 16-10 te sterk. Gelukkig verloor mede koploper Atlas ook, waardoor de 1e plek nog steeds bezet wordt.

De ploeg van trainer Arthur Buitendijk startte goed aan de wedstrijd en nam al snel een 0-2 voorsprong. Dit werkte voor de thuisploeg als een extra motivatie, die met hard werken al snel de leiding over nam in de wedstrijd. Stormvogels haalde de stand op naar een 5-2 voorsprong. De koploper werd afgetroefd op passie, inzet en strijd en gaf hierdoor de wedstrijd uit handen. Ondanks verwoede pogingen was Ventura Sport de grip over de wedstrijd volledig kwijt en zat er niks anders op dan proberen aan te haken, de rust werd behaald met een 8-6 achterstand.

In de rust probeerde trainer Arthur Buitendijk de scherpte terug te krijgen, met name aanvallen was het gewoon niet goed genoeg. Verdedigend werden de goals te makkelijk weggegeven, rondom de korf was Ventura Sport domweg niet alert genoeg. Alle 8 tegendoelpunten waren dicht bij de korf en daar lag de sleutel tot een eventueel succes. Na rust kwam Ventura Sport scherp uit de kleedkamer en kwam direct gelijk tot 8-8. Daarna was het verzet van de Strijenaren eigenlijk gebroken, aanvallend werd er niet veel meer klaar gespeeld. Wat Stormvogels de tijd gaf weer de voorsprong te pakken, dit resulteerde in een 12-8 tussenstand. Aanvallend een onmachtig Ventura Sport waardoor de score stokte en Stormvogels pakte, volledig terecht, de overwinning met 16-10.

Al met al is Ventura Sport nog niet echt in goede doen na de jaarwisseling. Met 2 nederlagen in een maand en krappe overwinningen moet er wel wat veranderen, wil de ploeg de zaalcompetitie goed afsluiten. De komende 2 wedstrijden zullen cruciaal zijn voor de bovenste plekken, de komende tegenstanders DSO uit Klundert en VIOS uit Willemstad zullen hun laatste kans proberen te pakken om nog een gooi te doen naar de bovenste 2 plekken. A.s. zaterdag speelt Ventura Sport thuis tegen DSO uit Klundert, dit beloofd een spannende wedstrijd te worden, gezien de recentelijke ontmoetingen. De wedstrijd begint om 16.15 uur in Strijen.

Doelpuntenmakers: Jonah Sanderse 4, Siebe Buitendijk/Naidja van Aelst 2, Arnold in’t Veld/Arco Dalm ieder 1.